Vuelta: Horner gyakorlatilag megnyerte a versenyt

Vágólapra másolva!
2013.09.14. 17:50
null
Nibali itt még tartotta a lépést Hornerrel (Fotó: Reuters)
A francia Kenny Elissonde nyerte meg a Vuelta 20., utolsó előtti szakaszát, amelyen az összetettben vezető Christopher Horner ért célba másodikként, 37 másodpercre növelve előnyét a második helyen álló Vincenzo Nibalival szemben. A 42. évében járó amerikai kerékpáros ezzel gyakorlatilag megnyerte a spanyol körversenyt, a vasárnapi záró napon csak célba kell érnie.

Egyre nehezebb hegyek vártak a mezőnyre az utolsó előtti szakaszon, sorrendben egy harmadik, egy második, egy első és egy kiemelt kategóriás emelkedő szerepelt a programban.

Az utolsó 30 kilométert 5:40 perces előnnyel kezdte meg az élen haladó 26 fős szökevénycsoport, amelyből aztán Paolo Tiralongo és Jakob Fuglsang is segíteni tudta egy darabon csapattársukat, a piros trikót pénteken elvesztő Vincenzo Nibalit, aki a néhol több mint 20 százalékos meredekségű Anglirun támadott először. Az összetettben a szakasz előtt 3 másodperccel vezető Chris Horner azonban viszonylag hamar utolérte az olaszt, visszaverte az újabb támadásokat is, hogy aztán 2 kilométerrel a vége előtt már ő szakítsa le legnagyobb riválisát.

A 22 éves Kenny Elissonde karrierje eddigi legnagyobb sikereként megnyerte a szakaszt, a nap hőse azonban Horner, aki 28 másodpercet vert Nibalira, a jóváírásnak köszönhetően pedig már 37 másodperces előnnyel vezet a vasárnapi utolsó szakasz előtt.

VUELTA
20. SZAKASZ, AVILÉS–ALTO DE L'ANGLIRU (142.2 KM), HEGYI BEFUTÓ

1. Kenny Elissonde (francia, FDJ.FR) 3:55:36 óra
2. Christopher Horner (amerikai, RadioShack) +26 mp
3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) +54 mp
4. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) a .i.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Horner 81:52:01 óra
2. Nibali + 37 mp
3. Valverde + 1:36 perc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik