Vuelta: Gavazzi szökevényként nyerte meg a szakaszt, Cobo maradt az élen

Vágólapra másolva!
2011.09.08. 17:55
null
A 27 éves olasz, Francesco Gavazzi korábban a Girón már vitézkedett, de most aratta<br />az első szakaszgyőzelmét nagy körversenyen (Fotó: Reuters)
Címkék
A Spanyol kerékpáros körverseny (La Vuelta a Espana) 18., Solares és Noja közötti 174.6 kilométeres szakaszát Francesco Gavazzi (Lampre) nyerte meg 4:24.42 órás időeredménnyel, miután sprintbefutóban verte meg egyik szökevénytársát Kristof Vandewallét (Omega Pharma-Lotto). A harmadik helyen Alexandre Geniez (Skil-Shimano) ért célba.

A mezőny majd' nyolc percet, egészen pontosan 7:42-t kapott a győztesektől, az összetettben nem változott a sorrend, változatlanul a spanyol Juan José Cobo (Geox-TMC) áll az első helyen, megelőzve és maga mögött tartva a Sky két brit versenyzőjét, Christopher Froome-ot és Bradley Wigginst.

A rajt után nem sokkal 17 fős szökevénycsoport – Kiserlovszki (Astana), Rodríguez (Katusha), De Greef (Omega Pharma-Lotto), Sánchez (Rabobank), Jufre (Astana), Oroz (Euskaltel), Malacarne (QuickStep), Montaguti (Ag2R), Gusztov (Saxo Bank), Simens (Cofidis), Haussler (Garmin-Cervelo), Paulinho (RadioShack), Kohler (BMC), Vandewalle (Omega Pharma-Lotto), Geniez és Timmer (mindkettő Skil-Shimano) – lépett meg a mezőnytől, amellyel szemben a cél előtt 125 km-rel már tizenegy perces előnyre tett szert.

Ők aztán szorgosan gyűjtögették a pontjaikat, de azért újabb negyven kilométer megtételét követően előnyük tíz perc alá (9:35) alá csökkent.

Ezt a különbséget viszont nemhogy tartották, hanem 45 km-rel a cél előtt ismét feltornázták tíz fölé (10:39 p.). Ekkor még a harmadik kategóriás Puerto de Fuente les Veras várt a kerekesekre, az élen állók közben elkezdtek akciózni, a szökevények két csoportra (11+6) szakadtak, előnyük 28 km-re a cél előtt még tovább (11:47 p.) nőtt.

A hajrá hasonló izgalmakat tartogatott, a mezőny – benne az összetettben meghatározókkal – nem igazán indult meg, négy kilométert kapott is. A tizenegy közül pedig Gavazziban és Vandewallében maradt erő a sprintre.

66. LA VUELTA A ESPANA
18. SZAKASZ, SOLARES–NOJA (174.6 KM)
1. Francesco Gavazzi (olasz, Lampre-ISD) 4.24:42 óra
2. Kristof Vandewalle (belga, Quickstep) a.i.
3. Alexandre Geniez (francia, Skil-Shimano) +10 másodperc
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Juan José Cobo (spanyol, Geox-TMC) 74.04:05 óra
2. Christopher Froome (brit, Sky) +13 mp.
3. Bradley Wiggins (brit, Sky) +1:41 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik