Vuelta: ezúttal Froome adott időt Nibalinak; belga etapsiker

Vágólapra másolva!
2017.09.07. 18:22
null
Chris Froome-nak (középen) ma jó napja volt (Fotó: AFP)
A belga Sander Armée (Lotto Soudal) nyerte meg a Spanyol kerékpáros-körverseny (Vuelta) 18. szakaszát. Az összetettben vezető brit Chris Froome-nak (Sky) a tegnapival ellentétben ma jó napja volt, így legnagyobb riválisának, az olasz Vincenzo Nibalinak (Bahrain-Merida) 21 másodpercet adott.

A Suances és Santo Toribio de Liébana közötti 169 kilométeres etap elején egy 20 fős szökevénycsoport lépett el a főmezőnytől, majd miután hamar 10 perc fölé kúszott az előnyük, eldőlt, hogy közülük kerül ki az etap győztese.

Ez így is történt, az utolsó néhány kilométeren már csak a belga Sander Armée és a kazah Alekszej Lucenko maradt elöl, 500 méterrel a cél előtt pedig előbbi támadott, és miután ezt nem sikerült átvennie az 5. szakaszt megnyerő kerekesnek, Armée megszerezte pályafutása első profi győzelmét.

Armée hajrája

Az esélyesek között elsőként a Ilnur Zakarin csapata, a Katyusa kezdett mozgolódni, ám hiába próbálkoztak meg egy csapatidőfutam-szerű támadással (öten indultak meg egyszerre), nem jutottak messze a Sky vezette pelotontól. Ezt követően Fabio Aru támadta be az összetett esélyeseket, őt pedig a nagyobb hátránya miatt el is engedték.

Amikor már úgy tűnt, együtt érkeznek meg az összetettben élen állók, Chris Froome támadta be a riválisait, a lépést pedig csak Alberto Contador és Michael Woods tudta vele tartani, így a többieknek mind adott több-kevesebb időt – a legrosszabbul Vincenzo Nibali és Miguel Ángel López járt, előbbi 21, utóbbi 37 másodpercet kapott a piros trikóstól.

Froome támadása

Holnap a Caso és Gijón közötti 149.7 kilométeres közepes hegyi szakasz vár a mezőnyre.

VUELTA 2017
18. szakasz, Suances–Santo Toribio de Liébana, 169 km
1. Sander Armée (belga, Lotto Soudal) 4:09:39 óra
2. Alekszej Lucenko (kazah, Asztana) 31 mp hátrány
3. Giovanni Visconti (olasz, Bahrain-Merida) 46 mp h.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Christopher Froome (brit, Team Sky) 72:03:50 óra
2. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 1:37 p h.
3. Wilco Kelderman (holland, Team Sunweb) 2:17 p h.
4. Ilnur Zakarin (orosz, Katyusa-Alpecin) 2:29 p h.
5. Alberto Contador (spanyol, Trek-Segafredo) 3:34 p h.
6. Miguel Ángel López (kolumbiai, Asztana) 5:16 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik