Videó: holland siker és két nagy bukás a Paris-Roubaix-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.13. 18:42
A 2014-es Paris-Roubaix országúti kerékpárverseny a holland Niki Tempstra győzelmét hozta. Az Omega Pharma-Quick Step harmadik számú versenyzője hat kilométerrel a cél előtt szökött meg a többek között a címvédő Fabian Cancellarát is cipelő élbolytól, és 23 másodpercre hízott előnyéből húszat meg is tartott.

Délelőtt fél 11-kor 199 kerékpáros vágott neki a 257 kilométeres távnak a 111. Paris–Roubaix versenyen. Az első említésre méltó szökési kísérlet a 23. kilométernél elindult, és majdnem végig ki is tartott David Boucher, Kenny de Haes, Andreas Schillinger, Michael Kolar, Clement Koretzky, Benoit Jarrier, Tim De Troyer és John Murphy jóvoltából. Több defekt is nehezítette a szökevények dolgát, Boucher ráadásul a kerékcsere után egy vasúti átkelőhely piros jelzésénél is beragadt, de Schillinger, Murphy, De Troyer és Jarrier megőrizte kilencperces előnyét a pelotonnal szemben.

Roubaix-től 60 kilométerre azonban a Tom Boonen vezette üldözőcsoport befogta őket, de ez a csapat is csak 45 kilométert bírt Cancellaráék előtt. A maradék távot már együtt tette meg a 11 fős élboly, kivéve a meglépő és végül győztes Niki Tempstrát. Az idén már a Tour of Qatart is megnyerő időfutam-specialista ezzel a sikerrel abszolút bejelentkezett a nagy körversenyek esélyesei közé.

A versenyen két nagyobb bukás is akadt, főleg a kavicsosabb terep és a közúti akadályok okoztak gondot a kerékpárosoknak.

AZ UTOLSÓ 3 KILOMÉTER

111. PARIS–ROUBAIX (257 KM)
1. Niki Tempstra (holland, Omega Pharma-Quick Step) 6:09:01 óra
2. John Degenkolb (német, Team Giant-Shimano) 20 másodperc hátrány
3. Fabian Cancellara (svájci, Trek Factory Racing) 20 mp. h.
4. Sep Vanmarcke (belga, Belkin Pro Cycling) 20 mp. h.
5. Zdenek Stybar (cseh, Omega Pharma-Quick Step) 20 mp. h.
6. Peter Sagan (szlovák, Cannondale) 20 mp. h.
7. Geraint Thomas (brit, Team Sky) 20 mp. h.
8. Sebastian Langeveld (holland, Garmin-Sharp) 20 mp. h.
9. Bradley Wiggins (brit, Team Sky) 20 mp. h.
10. Tom Boonen (belga, Omega Pharma-Quick Step) 20 mp. h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik