KOHÁN GERGELY 2019.11.26 23:16 Frissítve: 2019.11.26 23:23

Végre nyeregben! – Kohán Gergely jegyzete

 

Április 15.: hivatalosan bejelentik, hogy 2020-ban Budapestről rajtol a világ egyik legnagyobb sporteseménye, a Giro d'Italia.

Június 27.: hivatalosan bejelentik, hogy Peák Barnabás a világelitben szereplő ausztrál gigásznál, a Mitchelton-Scottnál folytatja pályafutását – ezzel 2011 és Szeghalmi Bálint óta az első magyar versenyző lesz a nemzetközi kerékpársport legmagasabb osztályában.

November 25.: hivatalosan bejelentik, hogy az idén egyebek mellett a „a fiatalok Tour de France-án”, a Tour de l'Aveniren szenzációs szakaszsikert arató Valter Attila is felkerül a lengyel CCC fiókcsapatából a „nagyokhoz”, azaz 2020-ban egyedülálló módon két bringásunk is ott lesz a world tour mezőnyében.

Történetesen ha e három kitétel közül csak az egyik – bármelyik – valósul meg idén, már önmagában óriási szenzációnak számított volna, de hogy valamennyit „kipipálhattuk” alig egyetlen esztendő leforgása alatt, már-már utópisztikusnak hat, s a legmerészebb vágyakat is messze túlszárnyalja.


Hatvanhat magyar települést érint a verseny

„Ha valaki két éve ezt mondja, nem hiszem el” – reagált sokatmondón Valter hétfői szerződtetésére, és csak csatlakozni tudunk hozzá: ilyesmikről még hónapokkal ezelőtt is legfeljebb titkon álmodozhattunk.

Ebben most szemernyi túlzás sem lesz: a magyar kerékpársport az utóbbi években egészen valószínűtlen fejlődési ívet írt le. Mondjuk ki nyíltan, a világviszonylatban az egyik legnépszerűbb, legnézettebb és legnagyobb tömegeket megmozgató sportág itthon sokáig tetszhalott állapotban leledzett, egymással harcoló szövetségek, jövőkép nélküli fiatalok és teljes apátia jellemezte; aki tudott, menekült – elég csak Bodrogi Lászlóra visszagondolnunk.

Ehhez képest mára ott tartunk, hogy olyan sztárok, mint Alberto Contador vagy Ivan Basso szinte hazajárnak Magyarországra, a majd' százéves múltra visszatekintő, de 2009 és 2014 között meg sem rendezett nemzeti körversenyünk rohamléptekben fejlődik, jövőre már world tour istállók indulnak rajta – miközben remélhetőleg Peákért és Valterért is szoríthatunk majd az Olasz körverseny magyar rendezésű Nagy Rajtján, no meg az első három szakaszon, amelyen összesen 66 hazai település mutathatja meg magát büszkén a nagyvilágnak és annak a több mint nyolcszázmillió (!) tévénézőnek, aki évről évre végigköveti hosszú kalandtúráján a viadal ezerszínű karavánját.

Barátkozunk, barátkozunk a gondolattal, de lássuk be, egyelőre még így leírva is hihetetlen...! 

2020.09.21 14:20:27

Kerékpár KOHÁN GERGELY

„Ez minden idők egyik legnagyszerűbb teljesítménye volt, amit a kerékpársportban valaha is láttunk.”

2020.09.02 09:46:35

Kerékpár SZŰCS ANDRÁS

Az olasz egy Tour de France- és még egy Giro-sikerrel mondaná tökéletesnek pályafutását.

2020.09.01 23:58:38

Kerékpár KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Az utóbbi években befektetett pénz jól hasznosul és kézzelfogható eredményekkel párosul.

2020.08.28 19:05:35

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2020.08.25 11:18:23

Kerékpár nemzetisport.hu

Nemzeti körversenyünkre minden eddiginél erősebb mezőny érkezik. (x)