Újabb Garmin-siker: ezúttal Farrarnak köszönhetően

Vágólapra másolva!
2011.07.04. 17:51
null
A kerekesek és a szélkerekek (Fotó: MTI)
Címkék
A vasárnapi csapatidőfutamon diadalmaskodó Garmin-Cervélo kerékpárosa, az amerikai Tyler Farrar nyerte meg a Tour de France harmadik, Olonne-sur-Mer és Redon közötti, 198 km-es szakaszát. A sprintbefutó során a francia Romain Feillu ért célba másodikként, míg a harmadik a spanyol José Joaquin Rojas lett. Az összetettben vezető norvég Thor Hushovd – aki remekül vezette fel a hajrát Farrarnak – megőrizte a sárga trikót.

 

FRÄNK SCHLECK RÖPTÉBEN KAPTA BE

Fränk Schleckre rájárt a rúd a vasárnapi csapatidőfutamon. A Leopard-Trek luxemburgi kerekese még a szakasz elején lenyelt egy méhet vagy darazsat (nem látta, mi volt az pontosan, és az ízéről sem tudta beazonosítani a repülő rovart), és bár először bepánikolt, utána hamar megnyugodott, mivel már korábban is történt vele hasonló, és most sem váltott ki allergiás reakciót a meglepetésszerű „nyalánkság” – ami remélhetőleg nem tartalmazott semmilyen, doppinglistán szereplő tiltott szert.

Schleck később az orrát is megvágta, amikor nekiütközött egy kamerának...

Egy negyedik kategóriás emelkedőt leszámítva teljesen sík terep várt a mezőnyre, amelynek 198 kilométert kellett megtennie Olonne-sur-Mer és Redon között. Egy ötfős csoport szinte rögtön a rajt után akciót kezdeményezett.

Maxime Bouet, Mickaël Delage, José Gutiérrez Rubén Pérez és Niki Terpstra jól összedolgozott, a mezőny elején pedig a sárga trikós Thor Hushovd csapata, a Garmin-Cervelo tekert, ám sokáig nem nagy meggyőződéssel. Egészen addig, amíg a szökevények előnye nyolc perc fölé kúszott, ezután már jobban belehúztak hátul, így a különbség is elkezdett csökkenni.

A cél előtt 15 km-rel a mezőny befogta a Terpstra, Pérez, Bouet triót, és bár Gutiérrez és Delage még tartotta magát egy darabig, végül őket is utolérték, így készülődhettek a sprinterek.

Először Geraint Thomas lendült támadásba, de nem járt sikerrel, nagy részben Thor Hushovd miatt, aki remekül vezette fel a hajrát amerikai csapattársának, Tyler Farrarnak, aki végül bezsebelte a szakaszgyőzelmet – hazájának nemzeti ünnepén, a függetlenség napján. Hushovd megőrizte vezető pozícióját összetettben, így kedden is ő tekerhet a sárga trikóban.

TOUR DE FRANCE
3. SZAKASZ, OLONNE-SUR-MER–REDON, 198 KM
1. Tyler Farrar (amerikai, Cervélo) 4:40:21 óra
2. Romain Feillu (francia, VacansoleiL-DCM) azonos idővel
3. José Joaquin Rojas (spanyol, Movistar) a. i.
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Thor Hushovd (norvég, Garmin-Cervélo) 9:46:46 ó
2. David Millar (brit, Garmin-Cervélo) a. i.
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1 mp hátrány

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik