Továbbra is Cancellarán az aranysárga trikó

Vágólapra másolva!
2009.08.31. 19:13
Címkék
Az új-zélandi Greg Henderson nyerte meg a kerékpáros Spanyol körverseny harmadik szakaszát, s mivel Tom Boonen és Gerald Ciolek is a vert mezőnyben végzett, a svájci Fabian Cancellara megtarthatta az éllovasnak járó aranysárga trikót.
Greg Henderson sikerével az összetett második helyére jött fel (Fotó: Imago, archív)
Greg Henderson sikerével az összetett második helyére jött fel (Fotó: Imago, archív)

Nagy akarásnak nyögés a vége – tartja a jól ismert mondás, ami a német Gerald Ciolekre is igaz volt a Spanyol körverseny harmadik napjának befutója után. A Milram sprintere a vasárnap célfotós szakaszgyőzelem után nagyon fogadkozott, hogy mindent megtesz majd az újabb sikerért, hiszen ha a hétfői harmadik etapon is a dobogón végez, akkor átvehette volna a vezetést a svájci Fabian Cancellarától. Ciolek végül eltaktikázta magát a hajrá során, s csak a 19. helyen végzett a sprintben, így nemcsak a trikót nem szerezte meg, hanem összetettben visszacsúszott a másodikról a harmadik helyre.

A hétfői, továbbra is Hollandiában zajló 189.7 kilométeres etapon egyébként (Németország érintésével) Zutphenből Venló tekert a mezőny. Az első szökésre mindössze két kilométert kellett várni, a Lars Boom, Johnny Hoogerland duóhoz később a spanyol (hazai versenyző nélkül kis túlzással elképzelhetetlen egy elmenés a Vueltán) Jesus Rosendo Prado csatlakozott, a trió előnye több mint nyolc percre növekedett. Hátul a Garmin (Tyler Farrar csapata) és a Quick Step (Tom Boonen gárdája) vezetésével fogott hozzá a mezőny az üldözéshez, a siker pedig nem is maradt el, így jöhettek a sprinterek.

A hajrában a Columbia-HTC bizonyította, hogy Mark Cavendish nélkül is az övék a világ leggyorsabb csapata, az első négyben két versenyzőjük volt, s a szakaszgyőztest is ők adták. Kisebb meglepetésre nem André Greipel végzett az élen (ő lett a negyedik), hanem az új-zélandi Greg Henderson győzött, aki sikerével az összetett második helyére jött fel, s a keddi, a szünnap előtti utolsó szakaszon Boonennel, Ciolekkel és Farrar együtt az etap első helye mellett az aranysárga trikóért is tekerhet.

R. B. B.

64. VUELTA A ESPANA

3. szakasz. Zutphen-Venlo (189.7 km): 1. Greg Henderson (új-zélandi, Columbia-HTC) 4:41:01, 2. Bozic (szlovén, Vacansoleil) azonos idővel, 3. Freire Gómez (spanyol, Rabobank) a. i., ...47. Cancellara (svájci, Saxo Bank) a. i.

Az összetett állása: 1. (aranysárga trikóban) Fabian Cancellara 9:29:33, 2. Henderson 6 másodperc hátrány, 3. Ciolek (német, Milram) 8 mp h.

A gyorsasági pontversenyben: 1. (zöld trikóban) Tom Boonen (belga, Quick Step) 38 pont, 2. Farrar (amerikai, Garmin-Slipstream) 33, 3. Greipel (német, Columbia-HTC) 28.

A csapatversenyben: 1. Liquigas 28:29:30, 2. Saxo Bank 3 mp h., 3. Garmin-Slipstream 6 mp h. Következik: 4. szakasz (Venlo-Lieja, 225.5 km)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik