Tour: Rogersé a leghosszabb szakasz, Pinot már harmadik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.07.22. 18:10
null
Látványos helyekben a 16. szakasz sem szűkölködött (Fotó: Reuters)
Az ausztrál Michael Rogers nyerte meg kedden az idei Tour de France országúti kerékpáros-körverseny leghosszabb szakaszát, amelyet követően továbbra is az olasz Vincenzo Nibali vezet nagy fölénnyel az összetettben.

 

Rogers a 16., Carcassonne és Bagneres-de-Luchon közötti 237.5 kilométeres etapon egy szökevénycsoporttal tekert a mezőny előtt, majd a nap egyetlen igazán komoly emelkedője, a kiemelt kategóriás Port de Bales tetejéről a célig tartó 20 kilométeres lejtmenetben leszakította riválisait, és végül elsőként ért célba.

A nap vesztese a szakaszt harmadikként kezdő francia Romain Bardet és az ötödik amerikai Tejay van Garderen volt, mivel egyikük sem bírta a legjobbak tempóját az utolsó emelkedő hajrájában. Az összetettben Nibali előnye továbbra is több mint négy és fél perc a spanyol Alejandro Valverdével szemben, a harmadik helyre pedig a két legjobbal célba érő, francia Thibaut Pinot jött fel. Az ő hátránya 5:06 perc Nibali mögött.

Az angol, francia, belga és spanyol területeket érintő, 3664 kilométer össztávú és jövő vasárnap, Párizsban záruló háromhetes körversenyen szerdán a Saint-Gaudens és Lain-Lary Pla d'Adet közötti 124.5 km-es hegyi szakasz vár a mezőnyre.

TOUR DE FRANCE
16. SZAKASZ, CARCASSONNE–BAGNERES-DE-LUCHON, (237.5 KM)

1. Michael Rogers (ausztrál, Tinkoff-Saxo) 6:07:10 óra
2. Thomas Voeckler (francia, Europcar) + 9 mp
3. Vaszil Kirjenka (fehérorosz, Team Sky) a. i.
Az összetett élcsoportja
1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 66:49:37 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) + 4:37 perc
3. Thibaut Pinot (francia, FDJ.fr) + 5:06 p

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik