Tour: kerékpárja nélkül, futva ment a hegyen az éllovas – videó

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.14. 18:22
null
Fuss, Froome, fuss! (Fotó: Reuters)
Ritkán látható jelenetsornak lehettek tanúi a nézők a Tour de France csütörtöki szakaszán, a királyetapon, amely a legendás Mont Ventoux-n ért véget. Az összetettben élen álló Chris Froome egy ütközés miatt nem tudta tovább használni a kerékpárját, így futva tette meg a táv egy darabját, amíg megérkezett a segítség.


Bár Froome több mint másfél perc hátrányban ért célba riválisai mögött, de a versenybíróság szakasz utáni döntése értelmében megkapta a balesetben szintén érintett Mollema idejét.

„Chris Froome és Richie Porte azonos időeredményt kapott Bauke Mollemával a hajrában történt baleset miatt, így Froome megőrizte a sárga trikót” – áll a szervezők közleményében.

„Nagyon boldog vagyok a felügyelők döntése miatt, úgy gondolom, hogy ez volt a helyes döntés ˜– nyilatkozta a címvédő Froome. – Köszönöm a versenybíráknak és a rendezőknek is!”

„Örülök az ítéletnek, nem szerettem volna így megszerezni a sárga trikót. A saját lábaimmal akarom elérni ezt” – hangsúlyozta Adam Yates, aki a szakasz eredeti eredménye szerint az összetett élére állt volna.

A jövő vasárnapig tartó viadalon pénteken a Bourg-Saint-Andéol és La Caverne du Pont-d'Arc közötti 37 kilométeres egyéni időfutam vár a mezőnyre.

TOUR DE FRANCE
12. SZAKASZ MONTPELLIER–MONT VENTOUX (178 KM)

1. Thomas De Gendt (belga, Lotto) 4:31:51 óra
2. Serge Pauwels (belga, Dimension Data) 2 másodperc hátrány
3. Daniel Navarro (spanyol, Cofidis) 14 mp h.
Az összetett módosított élcsoportja:
1. Chris Froome (brit, Team Sky) 57:11:33 óra
2. Adam Yates (brit, Orica) 47 másodperc hátrány
3. Bauke Mollema (holland, Trek) 56 mp h.
4. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 1:01 perc hátrány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik