Tour: bukása ellenére Chris Froome őrzi előnyét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 19:31
A hazai közönség előtt versenyző Romain Bardet nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 19. szakaszát, melyen összetettben megőrizte előnyét a brit Chris Froome.

Az Albertville és Saint-Gervais-les-Bains közötti 146 kilométeres, hegyi befutóval zárult pénteki etapon a francia versenyző – aki elsőként győzött a hazaiak közül az idén – két spanyol kerekest, Joaquim Rodríguezt és Alejandro Valverdét megelőzve győzött, s sikerével a második helyre jött fel összetettben.

A szakaszon többen is buktak – részben az esős időjárás miatt –, köztük Chris Froome és Tom Dumoulin is. Az éllovas brit azonnal felkelt, és egyik csapattársa, Geraint Thomas kerékpárjával folytatni tudta a versenyt. Az augusztusi riói olimpia időfutamán esélyesnek számító holland viszont csuklósérülése miatt könnyeivel küszködve feladta a viadalt. A csapatorvos szerint komoly fájdalmai voltak az idei Touron korábban két szakaszt megnyerő Dumoulinnek, s az első diagnózisok szerint a súlyos rándulás, de akár a törés sincs kizárva. Biztosat a röntgenfelvételek elkészítése után tudnak majd mondani az állapotáról.

A vasárnapig tartó viadalon szombaton a Megeve és Morzine közötti 146 kilométer megtétele vár a mezőnyre.

TOUR DE FRANCE
19. szakasz, Albertville–Saint-Gervais-les-Bains, 146 km

1. Romain Bardet (francia, AG2R) 4:14:09 óra
2. Joaquim Rodríguez (spanyol, Katusha) 22 másodperc hátrány
3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) azonos idővel
Az összetett élcsoportja:
1. Chris Froome (brit, Team Sky) 82:10:37 óra
2. Romain Bardet (francia, AG2R) 4:11 perc hátrány
3. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 4:27 p. h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik