Tour de Hongrie: teljes a mezőny, a magyar válogatott is elindul

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 12:07
null
A magyar válogatott a Tour de Hongrie 20. csapata (Fotó: NS Archív)
A magyar válogatott a 20. csapat az augusztus 29-én rajtoló Tour de Hongrie kerékpáros körversenyen, ezzel teljessé vált a mezőny, összesen 120 kerekes vág majd neki a viadalnak.

A szervezők pénteki tájékoztatása szerint a nemzeti együttes szövetségi kapitánya, Dér Zsolt hatfős csapatot nevezhet, s a magyar szövetség néhány nappal a rajt előtt dönt az összeállításról. Nagy esélye van bekerülni a válogatottba többek között a tavalyi szakaszgyőztes Lovassy Krisztiánnak (Epronex BSS Oil Team), a 2019-es szerb körversenyen szakaszmásodik Móricz Dánielnek (Northwave-Cofiloc), a néhány napja Bulgáriában UCI-pontokat gyűjtött Szöllősi Ferencnek (Delio Gallino Colosio Eurofeed) vagy a Tour de Hongrie-n már három Top 10-es eredményt is elérő Karl Ádámnak (UC Monaco) is.

Az öt szakaszból álló, 826 kilométer össztávú Tour de Hongrie a nemzetközi szövetség (UCI) 2.1-es kategóriájú versenye, ami azt jelenti, hogy csak profi klubok (World Team, Pro Team vagy Continental Team), illetve nemzeti válogatottak vehetnek részt rajta. Ezért a hazai válogatotton kívül magyar csapat nem indulhat, ennek ellenére ideális esetben nyolc gárdában is lehet hazai kerékpáros, a 120 induló között pedig akár 16 anyaországbeli és öt székely bringás is szerepet kaphat.

A közlemény kiemeli: van magyar versenyzője a – a legjobbak közé tartozó – World Teamek közül a Mitchelton-Scottnak (Peák Barnabás) és a CCC Teamnek (Valter Attila), illetve a Pro Teamek közül a Team Novo Nordisknak (Kusztor Péter) és az Androni Giocattoli-Sidermecnek (Pelikán János) is. A kontinentális csapatokban Dina Márton és Fetter Erik (Kometa-Xstra), Filutás Viktor (Giotti Victoria Palomar), Rózsa Balázs, Szentpéteri András és Wermeser Zsombor (Team Novák) kapott helyet, de ez utóbbi, csíkszeredai csapatban szerephez juthat öt székely sportoló - Novák Károly Eduárd, Balázsi Lóránt, Lázár Nándor, Szilágyi Róbert és Török Szilárd - is.

A TOUR DE HONGRIE MEZŐNYE

Israel Start-Up Nation (izraeli, World Team), Jumbo-Visma (holland, World Team), TREK-Segafredo (amerikai, World Team), Mitchelton-Scott (ausztrál, World Team), CCC Team (lengyel, World Team), Androni Giocattoli-Sidermec (olasz, Pro Team), Alpecin-Fenix (belga, Pro Team), Team Novo Nordisk (amerikai, Pro Team), Vini Zabu-KTM (olasz, Pro Team), Bingoal-Wallonie Bruxelles (belga, Pro Team), Uno-X Pro Cycling Team (norvég, Pro Team), Caja Rural-Seguros-RGA (spnyol, Pro Team), Sport Vlaanderen-Baloise (belga, Pro Team), Kometa-Xstra (spanyol, Continental Team), Adria-Mobil (szlovén, Continental Team), Team Novák (román, Continental Team), Vorarlberg Santic (osztrák, Continental Team), Giotti Victoria Palomar (román, Continental Team), Elkov-Kasper (cseh, Continental Team), magyar válogatott

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik