Tour de France: Sagan jól taktikázott, szakaszt nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.03. 17:48
null
Peter Sagan megszerezte a nyolcadik szakaszgyőzelmét a Tour de France-on (Fotó: AFP)
A szlovák Peter Sagan nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 3., Verviers és Longwy közötti 212.5 kilométeres szakaszát. A kétszeres világbajnok versenyző mögött az ausztrál Michael Matthews és az ír Daniel Martin zárt a dobogón. Összetettben továbbra is a brit Geraint Thomas áll az első helyen.

A tegnapi 203.5 után ma ismét több mint 200 kilométer várt a mezőnyre – egészen pontosan 212.5 –, ráadásul a 3. etapot két harmadik és három negyedik kategóriás emelkedő is színesítette. A nap elején egy kisebb szökevénycsoport gurult el a mezőnytől, az elszakadó versenyzők csoportját azonban végig kontrollálta a mezőny.

Ennek megfelelően – néhány kisebb támadás visszaverése után – a főmezőny az utolsó szökevényt tíz kilométerrel a cél előtt megfogta, innen pedig a legjobb egynapos menőkön volt a sor.

A nap utolsó emelkedőjén – melynek végén volt a cél – a BMC remekül vezetett fel Richie Porte-nak, az ausztrál azonban elfáradt a végére, így a befutóra már nem maradt ereje. Nem úgy, mint a kétszeres világbajnok Peter Sagannak, aki annak ellenére is simán nyerte meg a sprintet, hogy a kezdetén a jobb lába lecsúszott a pedálról, így rövid ideig ezzel kellett foglalkoznia, s csak ez után tudott teljes erőből tekerni.

A szakasz összefoglalója


Az összetettben Geraint Thomas megtartotta az első helyét, míg mögé csapattársa, Chris Froome lépett fel a dobogó második fokára.

Holnap a luxemburgi Mondorf-les-Bains és a franciaországi Vittel közötti 207.5 kilométeres sík etap vár a versenyzőkre.

TOUR DE FRANCE 2017
3. SZAKASZ, VERVIERS–LONGWY, 212.5 KM
1. Peter Sagan (szlovák, Bora) 5:07:19 óra
2. Michael Matthews (ausztrál, Sunweb) azonos idővel
3. Daniel Martin (ír, Quick-Step) a. i.

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Geraint Thomas (brit, Sky) 4:53:10 óra
2. Chris Froome (brit, Sky) 12 mp hátrány
3. Michael Matthews (ausztrál, Sunweb) 12 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik