Tour de France: „Pogacar bolonddá tette a stopperórát” – sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.21. 09:53
null
Tadej Pogacar (középen) egy nappal a 22. születésnapja előtt nyerte meg a Tour de France-ot (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó elsősorban az egy nappal a 22. születésnapja előtt diadalmaskodó szlovén Tadej Pogacar teljesítményét méltatta a vasárnap zárult Tour de France országúti kerékpáros-körversenyt követően – írja az MTI.

 

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung:

„Tadej Pogacar győzött a Tour de France-on: teljesítménye látványos, de nem természetfeletti. A szlovénnek általános doppingvádakkal kell szembenéznie, de ez méltánytalan, a teljesítménye megáll a legkritikusabb elemzésekkel szemben is.”

Spanyolország:

Marca:

„Tadej Pogacar, nem is lehet más. A Tour győztese, a sárga trikós, noha csak egyetlen nap viselte azt: az utolsón. Szakaszt nyert a Pireneusokban (Laruns), az Alpokban (Grand Colombier) és a La Planche des Belles Filles-en egy olyan időfutamon, amely bevonul a Tour de France történelmébe. Fantasztikus! Hány Tourt csinálhat még végig ez a fiatal?”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:

„Tadej magában hordozza a végzetét a vezetéknevében, amely valami olyasmit tesz: »bátor szív«. Így nyerte meg a 107. Tour de France-ot egy fiatal szlovén, aki Komendából, egy gorenjskai kis faluból származik. Szívvel és nagyszerűséggel kerekedett ellensége, a szél fölé, az időfutamon pedig megfordította a Tourt és a Lure-ből a La Planche des Belles Filles-ig tartó 36 kilométer alatt bolonddá tette a stopperórát. Ezek a kilométerek örökre megváltoztatták az életét.”

Nagy-Britannia:

The Guardian:

„Maszkot viselő csapatok bemutatója Nizzában; a versenyigazgató pozitív koronavírustesztje; furcsa Tour volt egy olyan győztessel, aki egy fiatal és izgalmas generáció tagjaként ért fel a csúcsra.”

TOUR DE FRANCE 2020
AZ ÖSSZETETT VÉGEREDMÉNYE

1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 87:20:05 óra
2. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 59 mp hátrány
3. Richie Porte (ausztrál, Trek-Segafredo) 3:30 p h.
4. Mikel Landa (spanyol, Bahrain-McLaren) 5:58 p h.
5. Enric Mas (spanyol, Movistar) 6:07 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik