Tour de France: az Ineosnál ismét két kapitány lesz

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.01.17. 12:45
Dave Brailsford csapatfőnök szerint ahogy tavaly, úgy idén is két kapitánya lesz az Ineosnak a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen a címvédő Egan Bernal és a 2018-ban győztes Geraint Thomas személyében.

A sportvezető azt is hozzátette: az istálló harmadik sztárja, a négyszeres bajnok Chris Froome továbbra sem mondott le arról, hogy harcba szálljon rekordot jelentő ötödik diadaláért. A brit versenyző a spanyol Miguel Induraint, a belga Eddy Merckxet, a francia Jacques Anquetilt és Bernard Hinault-t érhetné utol.

Brailsford beszámolója szerint Froome már újrakezdte az edzéseket a Kanári-szigeteken, de az erősen kérdéses, mikorra tud formába lendülni súlyos balesetét követően. Froome tavaly a Tour előtt a Critérium du Dauphiné nevű verseny egyik edzésén elesett, eltörte a combcsontját, a jobb könyökét és több bordáját is. Távollétében első kolumbiaiként Bernal diadalmaskodott Thomas előtt a Touron.

„Ilyenkor még csak ceruzával írja le az ember a terveket, mert tudjuk, hogy a sportban gyorsan változhatnak a dolgok” – fogalmazott Brailsford, aki arról is beszélt, hogy a csapat új szerzeménye, Richard Carapaz megpróbálja megvédeni a címét a Giro d’Italián, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik. Azt is elárulta, egy másik új igazolás, az időfutamban világbajnok Rohan Dennis lesz az ecuadori kerekes segítője az olasz körversenyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik