Sagan már a harmadik szakaszát nyerte az idei Touron

Vágólapra másolva!
2012.07.06. 17:35
null
Sagan már a harmadik szakaszát nyerte az idei Touron (Fotó: Reuters)
Címkék
A korábban két etapon is diadalmaskodó szlovák Peter Sagan nyerte meg a Tour de France hatodik szakaszát, megelőzve a német André Greipelt és a harmadikként beérkező ausztrál Matthew Gosst. Az összetett élén nem történt változás.

A hegyi szakaszok előtt az utolsó lehetősége volt a sprintereknek arra, hogy megmutassák magukat. Az Épernay és Metz közötti 207.5 km-en viszonylag hamar ellépett egy négyfős mezőny (Davide Malacarne – Europcar, Romain Zingle – Cofidis, David Zabriskie – Garmin-Sharp, Karsten Kroon – Saxo Bank) a többiektől, akik azonban nem akarták túlságosan elengedni őket, hiszen Malacarne mindössze három és fél percre volt a sárga trikós Fabio Cancellarától.

Ennek némileg ellentmond, hogy a különbség felkúszott hét perc körülire is, a mezőnyt több bukás is hátráltatta, de a RadioShack vezetésével folyamatosan jöttek felfele. 24 kilométerrel a vége előtt egy nagyobb bukás következtében szétszakadt a mezőny, közel 60 kerekes került bele, köztük Frank Schleck, akik több percre lemaradtak (és a befutóig már nem is tudtak beérni).

A szökevényeket az utolsó kilométerekhez érve utolérték, így ismét a sprinterek döntötték el egymás között az elsőség kérdését, a szlovák Peter Sagant pedig nem lehetett újfent megállítani – harmadik szakaszát nyerte meg pár nap leforgása alatt! A mezőny több csoportban ért be, de az összetett élén nem történt változás.

TOUR DE FRANCE 2012
6. SZAKASZ, ÉPERNAY–METZ, 207.5 KM
1 . Peter Sagan (szlovák, Liquigas) 4:37:00
2. André Greipel (német, Lotto) a. i.
3. Matthew Harley Goss (ausztrál, Orica GreenEdge) a. i.
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Fabian Cancellara (svájci, RadioShack) 29:22:36 óra
2. Bradley Wiggins (brit, Sky) +0:00.07
3. Sylvain Chavanel (francia, Omega Pharma-Quickstep) +0:00.07

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik