Már csak három napot kell túlélnie Valverdének

Vágólapra másolva!
2009.09.17. 18:51
null
Valverde továbbra is őrzi az aranysárga trikót (fotó: Reuters)
Címkék
Az ír Philip Deignan nyerte meg a Spanyol körverseny tizennyolcadik szakaszát, míg az összetettben továbbra is Alejandro Valverde vezet.

Amikor az éllovas Alejandro Valverdét üldöző versenyzők arról beszéltek, hogy van még a héten három szakasz, amelyen még megfogható a spanyol, akkor az egyik ilyen etapnak a 18.-at nevezték meg, igaz, ezen volt a legkevesebb esély arra, hogy csökkentsék hátrányukat a Caisse d’Epargne kerekesével szemben. Nem is jártak sikerrel, mindössze annyit történt, hogy a favoritok csoportja a szökevények – és az etapot megnyerő Philip Deignan – mögött nem 10-11, hanem 9 perc hátránnyal ért célba. Így Valverdének már csak a pénteki hegyi szakaszt és a szombati időfutamot kell túlélnie a sikerhez.

Az ávilai befutónál egyébként már csak 145-en haladtak át a célvonalon, mivel a 165 kilométeres szakasz során újabb négy bringás adta fel a küzdelmet, köztük a korábban titkos favoritként emlegetett Tom Danielson is. „Hatodik napja küzdök a betegséggel, emellett nagyon fáj a tüdőm, alig kapok levegőt, most már úgy éreztem, nem bírok tovább tekerni. A rajt előtt azt hittem, a dobogóra is lehet esélyem, de ez végül nem így történt, ráadásul a szerdai bukás során eltörhetett a bordám is” – mondta a Garmin Slipstream amerikai bringása, aki mellett Christian Meier, Ryder Hesjedal és Bart Grabsch is feladta  Vueltát, igaz, nem feltétlenül sérülés, hanem a hó végi világbajnokságra való optimális felkészülés érdekében.

A szerdai bukásokba az esélyesek közül is belekeveredtek ketten, ám Robert Gesink és Ezeqiel Mosquera is folytatni tudta a versenyt csütörtökön.

 

KERÉKPÁR
64. VUELTA A ESPANA
18. szakasz. Talavera de la Reina–Ávila (165 km): 1. Philip Deignan (ír, Cervelo) 4:19:14, 2. Kreuziger (cseh, Liquigas) 3 másodperc hátrány, 3. Fuglsang (dán, Saxo Bank) 16 mp h., …20. Valverde (spanyol, Caisse d’Epargne) 9:40 perc hátrány
Az összetett állása: 1. (aranysárga trikóban)  Alejandro Valverde 78:56:42, 2. Gesink (holland, Rabobank) 32 mp h., 3. Sánchez González (spanyol, Euskaltel) 1:10 p h.
A gyorsasági pontversenyben: 1. (zöld trikóban) André Greipel (német, Columbia-HTC) 121  pont, 2. Bennati (olasz, Liquigas) 81, 3. Valverde 80
A hegyi pontversenyben: 1. (bordó trikóban) David Moncoutié (francia, Cofidis) 186, 2. De la Fuente (spanyol, Fuji-Servetto) 89, 3. Weening (holland, Rabobank) 60
A csapatversenyben: 1. Xacobeo Galicia 236:30:36, 2. Astana 27:10 p h., 3. Caisse d'Epargne 29:12 p h.
Következik: 19. szakasz (Ávila–La Granja de San Ildefonso, 179.8 km)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik