Kerékpár: új helyszínen, elhalasztva rendezik a németországi vb-t

Vágólapra másolva!
2020.05.16. 12:57
null
Új helyszínen és időpontban kerül sor idén a hegyikerékpárosok németországi világbajnokságára (Fotó: AFP)
A koronavírus-járványra való tekintettel új helyszínen és időpontban kerül sor idén a hegyikerékpárosok németországi világbajnokságára – jelentette be a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI).    

 

A vb-nek eredetileg Albstadt adott volna otthont június 26-tól 28-ig, ezt a viadalt azonban törölték. Így az ausztriai Leogangban most az összes versenyszámot– köztük az olimpiaiakat – megrendezik, október 5-11-én.

Az UCI ismertette a világkupa menetrendjét is, amely szeptember első hétvégéjén kezdődik Svájcban, és november elsején zárul Portugáliában.

A közlemény kitért az ötkarikás kvalifikációs időszak kitolására is. Eszerint a BMX tömegrajtos számában, szabadstílusú BMX-ben és hegyikerékpárban is a világkupa két-két, később kijelölendő jövő évi versenyhétvégéjének pontjait adják majd hozzá az idén március 3-i világranglistához, ez alapján lehet majd kvótát szerezni.

Magyarország jelenleg mindkét nemben tokiói indulási jogot érő helyen áll hegyikerékpárban: a nők 20., míg a férfiak 21. helyen állnak az ötkarikás kvótaszerző rangsorban, a listák első 21 nemzete jut kvótához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik