MTI/N. T. 2020.10.18 12:54 Frissítve: 2020.10.18 13:25

Kerékpár: támogatási programot indít legjobbjai számára a magyar szövetség

A Magyar Kerékpáros-szövetség (MKSZ) „ELIT10 – Többet érdemelsz” elnevezéssel programot indít a sportág legjobb versenyzőinek szponzori, infrastrukturális és médiatámogatásának segítésére.

 

A honlapján közzétett bejelentés szerint az MKSZ „úgy érzi, rengeteg sportolója méltatlanul kevés elismerést és lehetőséget kap, hogy százszázalékos teljesítményt nyújtson”. A kerékpársport menedzsmentje úgy véli, az elmúlt évek eredményei magukért beszélnek, Európa-bajnoki és világbajnoki helyezések, world tour szerződések, top 10-es nemzetközi eredmények vannak a magyar bringások lábában, mégis sok versenyző küzd szponzorációs és támogatáshiánnyal, infrastrukturális nehézségekkel és financiális problémákkal.

Ezért a kerékpárosokkal és edzőkkel folytatott széles körű egyeztetés nyomán a szakvezetőség úgy döntött: „a szűkre szabott lehetőségeken, a versenyeztetésen és az eszközvásárláson túl pilot projektként új típusú támogatást ad azon versenyzőknek, akik az elmúlt években eredményesen öregbítették a hazai kerékpársport hírnevét, és ELIT10 programjával hozzájárul a további sikerek eléréséhez, szponzorációs és/vagy topligás szerződés eléréséhez”.

A 2021-ben induló program részleteit az ősz végén mutatják be, fő elemei a személyes szponzorok felkutatása és kiajánlása; személyes brandépítés, kommunikációs és médiatámogatás, képzés; kiemelt versenyeztetési és eszköztámogatás; egyéni kapcsolattartás és adminisztrációs támogatás; valamint nyelvi képzés és a továbbképzés támogatása lesznek.

Az MKSZ azokat az elit versenyzőket részesíti a támogatásban, akik még – vagy jelenleg éppen – nem rendelkeznek olyan háttérrel, amely képességeikhez méltó eredményeik elérését segítené.

A program, amely eredetileg tíz kerékpárossal számolt, de már most bővült, olyan versenyzők támogatására szolgál majd, mint – a szövetség által név szerint felsorolt – Szalontay Sándor, Lovassy Krisztián, Benkó Barbara, Buzsáki Virág, Filutás Viktor, Vas Kata Blanka, Lovassy Patrik Rómeó, Szöllősi Ferenc, Szabó Zsófia, Wermeser Zsombor, Borissza Johanna, Schön Martin, Palumby Zsombor, Parti András, Szatmári András, Szepesi Tibor, Szarka Gergely, Rózsa Balázs vagy Hugyecz Zsófia.

A weboldal kiemelte: a lehetőség rugalmas, és amint az adott versenyző fejlődéséhez szükséges szponzor, támogatás vagy elit szerződés megérkezett, újabb feltörekvő tehetségek kapnak lehetőséget a projekt révén.

2020.10.03 00:44:35

Kerékpár KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. A sporttörténelem második magyarjaként lesz ott az egyik nagy háromhetes körverseny rajtjánál.

2020.09.30 14:24:39

Kerékpár H. D.

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2020.09.21 14:20:27

Kerékpár KOHÁN GERGELY

„Ez minden idők egyik legnagyszerűbb teljesítménye volt, amit a kerékpársportban valaha is láttunk.”

2020.09.02 09:46:35

Kerékpár SZŰCS ANDRÁS

Az olasz egy Tour de France- és még egy Giro-sikerrel mondaná tökéletesnek pályafutását.

2020.09.01 23:58:38

Kerékpár KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Az utóbbi években befektetett pénz jól hasznosul és kézzelfogható eredményekkel párosul.