K. G. 2018.11.30 09:15 Frissítve: 2018.11.30 09:18

Kerékpár: nagy lépést tett a világelit felé Valter Attila

A 2019-től az elitben versenyző CCC fiókcsapata kötött kétéves szerződést Valter Attilával.

Valter Attila előtt ott a lehetőség a világelitbe kerüléshez

Amikor legutóbb beszélgettünk Valter Attilával, a fiatal bringás önbizalomtól telve és roppant optimistán nyilatkozott – erre minden oka megvolt azután, hogy az idei Tour de Hongrie-n legjobb magyarként az előkelő ötödik helyen végzett, a hegyi pontversenyt pedig másodikként zárta. Akkor úgy fogalmazott: már elhiszi, az új magyar kontinentális csapat, a Pannon Cycling Team tagjaként sokra hivatott, s akár néhány éven belül szintet léphetnek a profi kerékpársportban.

De végül még ennél is jobb dolog történt vele: a jövőre a legmagasabb osztályban, az elitben szereplő lengyel CCC istálló fiókcsapata kötött vele kétéves szerződést az év záróakkordjaként!

Ez azért nagy szó, mert bár a Pannon Cycling Teamhez hasonlóan a tehetős polkowicei klub fiókegyüttese, a CCC Development Team nevű utánpótláscsapat is „csak” kontinentális besorolású (ez a profi kerékpársport „harmadosztálya”), az anyaegyesület, a CCC Sprandi Polkowice a 2019-es esztendőtől a 11 év után megszűnő BMC csapat jogutódjaként a legjobbak között, a World Tour-mezőnyben indul majd – vagyis a nagy háromheteseken, a Tour de France-on, a Giro d'Italián és a Vuelta a Espanán is versenyez! Magyarul, a jövőkép fényes, a fiatal tehetségek előtt adott a lehetőség a világelitbe kerüléshez. Valter nemcsak a Magyar, de a Szlovák körversenyen mutatott jó teljesítményével is felkeltette a lengyelek figyelmét: az első szakaszon, egy kemény, hegyi etapon szenzációs eredményt ért el, harmadikként tekert célba, azonos idővel a franciák sztárjával, a Tour de France hegyi pontversenyét megnyerő Julian Alaphilippe-pel.

„A verseny után felhívott a sportigazgató, Piotr Wadecki, beszélgettünk az új utánpótláscsapatról, amit nagyon érdekesnek találtam – írta közleményében Valter. – A világbajnokság után értesítettem őket, hogy aláírok hozzájuk. Meghívtak a csapat központjába, Polkowicébe és nagyon elégedett voltam a látottakkal, sosem láttam még ehhez hasonlót. Nem hiszem, hogy kerülhettem volna ennél jobb csapatba!”

2020.09.21 14:20:27

Kerékpár KOHÁN GERGELY

„Ez minden idők egyik legnagyszerűbb teljesítménye volt, amit a kerékpársportban valaha is láttunk.”

2020.09.02 09:46:35

Kerékpár SZŰCS ANDRÁS

Az olasz egy Tour de France- és még egy Giro-sikerrel mondaná tökéletesnek pályafutását.

2020.09.01 23:58:38

Kerékpár KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Az utóbbi években befektetett pénz jól hasznosul és kézzelfogható eredményekkel párosul.

2020.08.28 19:05:35

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2020.08.25 11:18:23

Kerékpár nemzetisport.hu

Nemzeti körversenyünkre minden eddiginél erősebb mezőny érkezik. (x)