Kerékpár: meggyilkolták Marco Pantanit? Újranyitották az ügyet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.02. 08:58
null
A hegyi menő Kalózt a mai napig nagy tisztelet övezi Olaszországban, ám halálának körülményei tisztázatlanok <br />(Fotó: Action Images – archív)
A La Gazzetta dello Sport vezető anyagában számol be róla, hogy információik szerint a bíróság tíz év elteltével újranyitotta a Marco Pantani halálának körülményeit vizsgáló ügyet. Az újbóli kivizsgálást állítólag a kerékpáros családtagjai kezdeményezték – és az ügyész már jóváhagyta –, akik szerint nem egyszerű gyógyszer-túladagolás történt, hanem gyilkosság.

 

A 2004. február 14-én Riminiben 34 évesen elhunyt 1998-as Tour de France-győztes váratlan halálát sok kérdőjel lebegte körül: az akkori hivatalos álláspont szerint antidepresszánsok és kábítószer túladagolása vezetett a végzetes agyi és tüdőödémához, azaz – vétlenül vagy tudatosan – Pantani öngyilkos lett. Ugyanakkor a korabeli hírek, pletykák sok más verziót is megfogalmaztak: voltak, akik szerint a kerékpáros belekeveredett a kábítószer-kereskedelembe, mások szerint halálának a doppinghoz volt köze, illetve ahhoz, hogy többször nyíltan beszélt a sportágban uralkodó anomáliákról.

A rimini ügyészség a Gazzetta szerint most újra elővette az ügyet, ám a mostani kiindulási hipotézis szerint Pantanit megölték. A vád szerint Pantanit megverték, majd már a szállodai szobájában arra kényszerítették, hogy kokaint igyon. Az ügy újbóli napirendre kerülésének indoka pedig az lehet, hogy a korábbi vizsgálati eredmények állítólag alátámasztják a vízzel hígított kokain verzióját.

A milánói lap beszámolója szerint Pantani szülei sosem hittek abban, hogy fiuk öngyilkos lett, Tonina Belletti, a kopasz kerekes édesanyja többször is tett olyan nyilatkozatot korábban, amelyben kizárta az öngyilkosság lehetőségét. „Marco halálát még mindig sok kétség lengi körbe, ezért továbbra is szeretném, ha tisztáznák végre” – idézi Tonina Belletti korábbi nyilatkozatát a Gazzetta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik