Kerékpár: francia siker a Giro del Venetón

Vágólapra másolva!
2023.10.11. 17:35
null
Godon volt a leggyorsabb (Fotó: AFP)
Szerdán rendezték az olaszországi Tombolo és Vicenza közötti 170 kilométeres távon az idei Giro del Veneto országúti kerékpárosversenyt, amelyet emelkedőn teljesített mezőnyhajrá végén meglepetésre az AG2R francia bringása, Dorian Godon nyert meg. A viadal egyetlen magyar résztvevője, Fetter Erik 4 perc 57 másodperc hátránnyal a 63. helyen ért célba.

A verseny első 50 kilométere több támadást is hozott, de egyikből sem alakult ki komoly szökés, végül 117 kilométerrel a vége előtt négyen el tudtak lépni a mezőnytől, ám bőven „látótávolságon belül” maradtak a szökevények.

A Vicenza körül kialakított 15 kilométeres körpályán – amelyen az utolsó 60 kilométert teljesítette a mezőny – a harmadik kör kezdetén fogták be az élen haladókat, s innentől ismét állandó, de sikertelen egyéni próbálkozások színesítették a versenyt. Az utolsó körre már csak 20-25 főből állt az élboly, Fetter Erik ennek már nem volt tagja, ott volt viszont az AG2R francia bringása, Dorian Godon, aki az utolsó 800 méteres emelkedőt végül a legjobban bírta, s a helyenként 8 százalékos meredek úton a leggyorsabbnak bizonyult.

Godon a végén Tobias Johannessent és Florian Vermeescht előzte meg, s ezzel pályafutása nyolcadik profi győzelmét aratta.

Fetter Erik 4 perc 57 másodperc hátránnyal a 63. pozícióban ért célba, az idénye utolsó versenyét pedig szombaton a Veneto Classicon teljesíti majd.

GIRO DEL VENETO (Tombolo–Vicenza, 170 km)
1. Dorian Godon (francia, AG2R) 3:43:05
2. Tobias Johannessen (norvég, Uno-X) azonos idővel
3. Florian Vermeesch (belga, Lotto Dstny) a. i.
... 63. Fetter Erik (Eolo Kometa) 4:57 perc hátránnyal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik