Kerékpár Eb: Szalontay Sándor nem jutott negyeddöntőbe sprintben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 14:01
Szalontay Sándor a nyolcaddöntőben búcsúzott a Glasgow-ban zajló kerékpáros kontinensviadal pályaversenyeinek vasárnapi napján.

Szalontay tavaly a hongkongi világbajnokságon és a berlini kontinensviadalon is elvesztette első párharcát, így nem jutott nyolcaddöntőbe.

Ezúttal – a kontinensviadal honlapja szerint – a délelőtti kvalifikációban, a 29 fős mezőnyben a 16. legjobb időt tekerte (10.037 mp) a VeloClass Velence 28 esztendős versenyzője. Az első fordulóban az utolsó, 12. párban kapott helyet a spanyol José Morenóval, s magabiztos sikert aratott.

A legjobb 16 első párharcában a selejtező legjobb idejét (9.722 mp) magáénak tudó, a számban egyéniben és csapatban is világbajnok Stefan Bötticher várt rá. Szalontay bátor taktikát választva hosszú, kétkörös sprintet nyitott, ám az esélyesebb német versenyző jobban bírta a végét, így ő jutott a hétfői negyeddöntőbe.

A magyar pályakerékpárosok közül Filutás Viktor vasárnap (ma) este a 160 körös pontversenyben szerepel, míg Szalontay kedden keirinben indul.

Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a kerékpáron kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon és a torna kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik