Kerékpár: botrány Bilbaóban, vasoszlopok a célegyenesben

Vágólapra másolva!
2015.04.07. 14:10
null
„Bójafejű” vasoszlopok a célegyenesben – életveszélyes így a finis
Címkék
Botrányosan ért véget a kerékpáros baszk körverseny első szakasza Bilbaóban, ahol a célegyenesben egy buszmegállóban vascsövek álltak ki az aszfaltból, a szervezők pedig nem tettek ki figyelmeztető táblákat, csupán bójákat helyeztek az egy méter magas oszlopokra. Így is többen nekimentek az oszlopoknak, négy kerékpárost kórházba kellett szállítani.

Az amerikai Pete Stetinának a sípcsontja, a térdkalácsa és négy bordája tört el, a spanyol Sergio Pardilla feji traumát szenvedett, ezen kívül a válla és a csuklója tört el, a brit Adam Yates a kezét törte el, a francia Nicolas Edet a kulcscsontját és az egyik bordáját törte. Pardillát a fejsérülése miatt legalább két napig kell kórházban ápolni.

A kerékpárosok felháborodtak.

„Nagyon szerencsés voltam, tíz centivel kerültem el az egyik oszlopot. Ez óriási hiba a szervezőktől, remélem, jól vannak a srácok” – írta Philippe Gilbert.

„Ötszáz méterre a céltól, ahol a mezőny összegyűlik a végső hajrára, korlátok és figyelmeztető jelzés nélkül hagyják ezeket. Még csak a csapatoknak kiadott útvonaltervben sem voltak feltüntetve” – háborgott az amerikai bringások érdekvédelmi csoportja.

„Felháborító! Senki sem törődik a kerékpárosokkal? Hol vannak azok, akik megvédenek minket, amikor kijelölik a pálya nyomvonalát?” – írta a Twitterre Fran Ventoso, akinek üzenetét továbbküldte Alberto Contador is.

A BUKÁS 7.20-NÁL, ISMÉTLÉS NEM VOLT A KÖZVETÍTÉSBEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik