Kerékpár: a Tourt megjárt kerekes a Gemenci Nagydíjon

Annak ellenére, hogy nem UCI-bejegyzésű a verseny, egy neves kerekest is láthatnak a 39. Gemenci Nagydíj nemzetközi országúti kerékpáros körverseny nézői – hangzott el a május 18. és 19. között sorra kerülő viadal felvezető sajtótájékoztatóján Szekszárdon, a Bodri Pincészetben.

 

Steig Csaba főszervező az eseményen elmondta, hogy rajthoz áll a szlovén Tadej Valjevec (Sava Team), aki kétszer indult olimpián, állandó résztvevője volt a világ két legnagyobb kerékpáros dzsemborijának, a Giro d'Italiának és a Tour de France-nak. A Lampre és az Ag2ER-La Mondiale korábbi kerekese jól teljesített mindkét nagy viadalon: háromszor a top tízben, négyszer a húszban fejezte be a háromhetes körversenyeket.

A magyarokkal együtt hat nemzet versenyzői indulnak a patinás erőpróbán a tavalyi hárommal szemben. Az egyetlen magyar interkontinentális csapat, a magyar-olasz Utensilnord-Ora24.eu nyolc bringással vesz részt a megmérettetésen. Stubán Ferenc csapatvezető jól hangzó neveket sorolt: Kusztor Péter, Lovassy Krisztián, az idéntől már magyar színekben versenyző Dér Zsolt, vagy Cador Rida. Mellettük négy U23-as reménység alkotja majd a gárdát. A szakember elmondta, hogy természetesen győzni mennek Szekszárdra. Szeretnék megfosztani a címvédőként ezúttal öt versenyzőt delegáló olasz Padovát az összetett egyéni- és csapatverseny-győztes címétől. Közülük természetesen a tavalyi országúti bajnok Kusztor és a londoni olimpikon Lovassy esélyes a végső győzelemre.

A verseny május 18-án egy 147 kilométeres országúti szakasszal kezdődik, másnap egy 70 kilométert felölelő szekszárdi szakasszal folytatódik, a viadalt ezúttal is 48 kilométeres hagyományos, villanyfényes háztömbkörüli kritériumverseny zárja.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

Ajánlott cikkek

2015.02.03 21:40:23

Kerékpár nemzetisport.hu

Anna Hansen magára vállalta a balesetet • A kerékpárost Kobe Bryant ügyvédje védi.

2014.09.02 11:38:44

Kerékpár nemzetisport.hu

2014.07.09 15:51:48

Kerékpár nemzetisport.hu

Az esős, macskaköves szakaszon estek-keltek a kerékpárosok • Lars Boom a végén robbantott.

2014.07.16 14:28:52

Kerékpár nemzetisport.hu

2014.05.08 20:06:38

Kerékpár MTI

Az első szakaszokat Észak-Írországban és Írországban rendezik – a legnagyobb sztárok nélkül.