Hegyikerékpár: Parti András és Dósa Eszter győzött a Mátra-maratonon

Vágólapra másolva!
2010.08.29. 17:37
Címkék
Az utolsó augusztusi vasárnapon a Mátrában rendezett kerékpáros maraton országos bajnokság talán legnagyobb csatáját a tavalyi és azelőtti bajnok Buruczki Szilárd és Parti András vívta; a férfiak hosszútávján 89 kilométer és sprintbefutó után végül az olimpikon Parti került ki győztesen. A T-Mobile Top-maraton sorozat 4., záró állomásán az 57 kilométeres női középtávon a címvédő Dósa Eszter volt a leggyorsabb. A Vuelta Sportiroda rendezvényén az 1392 nevezőből a hosszú-, közép- és 29 km-es rövidtávon összesen mintegy 1200-an rajtoltak el.

A T-Mobile Top-maraton sorozatot négy állomás eredményei alapján a felnőtteknél a két tavalyi összetett győztes, Blazsó Márton és Dósa Eszter nyerte meg; az idén egyetlen maratonviadalon rajthoz álló Parti nem szólhatott bele a végelszámolásba.

Érdekesség, hogy Dósa zsinórban a hetedik Top-maraton győzelmét szerezte meg, míg Blazsó az idén futamgyőzelem nélkül zárt. A hazai hegyikerékpáros szövetség a Magyar Kupa-sorozatot illetően a mátrai verseny után hirdetett eredményt, a sorozatot – melybe a top-események mellett más viadalok eredményei is beleszámítanak – szintén Blazsó és Dósa nyerte meg.   

„A nyár elején másfél hónapot kihagytam betegség miatt, majd az olimpiai krosszbajnokságon győzelemmel tértem vissza. A mátrai volt az idei első maratonom, amelyen pályafutásom tizedik bajnoki címét nyertem meg. A szezon utolsó heteiben az olimpiai pontgyűjtéshez hozzájárulva, külföldi versenyeken szeretnék részt venni” – nyilatkozta a győztes Parti András.

Hozzá hasonlóan Dósa Eszter is elégedetten nyilatkozott: „Megnyertem a T-Mobile Top-maratont és a Magyar Kupa-sorozatot, ezt a Mátrában még egy bajnoki címmel fűszereztem – nagyon boldog vagyok. Az őszi programomban nekem is az olimpiai krossz szerepel, szeretnék a nemzet számára világranglista-pontokat gyűjteni.”

 IX. MÁTRA MARATON
Férfiak, hosszútáv (89 km):
1. Parti András (SRM Stevens Team) 3:37:57 ó
2. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbányai TC) 3:37:58
3. Melts András (Corratec World Team) 3:43:28
Nők, középtáv (57 km):
1. Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT) 2:34:33 ó
2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST) 2:44:18
3. Rozsnyai Mariann (Meditech SC) 2:53:39
A T-Mobile Top-maraton sorozat összetett versenyének dobogósai
FÉRFIAK
1. Blazsó Márton (Bringabanda SC-Haibike)
2. Buruczki
3. Horváth Attila Viktor (Cube Csömör)
NŐK  
1. Dósa  
2. Rozsnyai
3. Módos
Magyar Kupa-sorozat, összetett verseny
 FÉRFIAK: 1. Blazsó
 NŐK: 1. Dósa

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik