Giro: Rogers nyert a Zoncolanon, Quintana pezsgőzhet

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.05.31. 18:17
null
Michael Rogers ért fel először a Monte Zoncolanra
Az ausztrál Michael Rogers nyerte meg szombaton a Giro d’Italia olasz országúti kerékpáros-körverseny utolsó alpesi szakaszát, összetettben pedig az élen álló kolumbiai Nairo Quintana megőrizte több mint háromperces előnyét, ezzel gyakorlatilag biztossá tette végső diadalát.

 

A Maniago és Monte Zoncolan közötti 167 kilométeres 20. etapon egy nagyobb csoport megszökött, s tagjai közül a múlt hét szerdán is részsikert aratott Rogers bírta a legjobban az 1730 méteren lévő célba vezető kegyetlenül nehéz, helyenként 22 százalékos meredekségű kaptatót.

A főmezőnyben tekerő esélyesek ezúttal nem foglalkoztak a szakaszgyőzelemmel, csak egymásra figyeltek. Itt a második helyen álló, szintén kolumbiai Rigoberto Urán és csapata diktálta a tempót az utolsó hegyen, mindenkit sikerült leszakítani, kivéve a tavalyi Tour de France-on második Quintanát, aki így biztosan védte meg az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót.

A Girón tavaly is második Urán sem bánkódhat, mert honfitársával szembeni hátránya behozhatatlannak tűnt már a szakasz előtt is, ugyanakkor rá veszélyes lehetett volna az olaszok harmadik helyen álló, mindössze 23 éves tehetsége, Fabio Aru, aki lemaradt a rendkívül meredek kaptatón, így jelentősen nőtt a hátránya.

A vasárnapi záró szakaszon hagyományosan nem szokott változni az összetett sorrendje, és ha semmi váratlan nem történik, Quintana pályafutása első háromhetes diadalát ünnepelheti Triesztben.

GIRO D’ITALIA
20. SZAKASZ (Maniago-Monte Zoncolan, 167 km, hegyi befutó)

1. Michael Rogers (ausztrál, Tinkoff-Saxo) 4:41:55 óra
2. Franco Pellizotti (olasz, Androni Giocattoli) 37 mp hátrány
3. Francesco Bongiorno (olasz, Bardiani Valvole) 48 mp h.
...17. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 4:45 p h.
18. Rigoberto Urán (kolumbiai, Omega Pharma - Quick-Step) azonos idővel
...22. Fabio Aru (olasz, Asztana) 5:01 p h.
AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Quintana 83:50:25 óra
2. Urán 3:07 perc hátrány
3. Aru 4:04 perc h.
Vasárnap zárásként a Gemona és Trieszt közötti 172 kilométeres etap vár a mezőnyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik