Giro: Cavendish harmadszor és századszor nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.16. 17:34
null
Az időjárás nem fogadta a kegyeibe a versenyezőket csütörtökön (Fotó: cyclingnews.com)
Az Olasz kerékpáros körverseny (Giro d'Italia) 12., Longarone és Trevisio közötti 134 km-es szakaszát sprintbefutóban Mark Cavendish nyerte meg 3:01:47 órás időeredménnyel. A Omega Pharma-Quick Step brit klasszisának az idei Girón ez volt a harmadik szakaszsikere, pályafutása során viszont pont századszor tudott nyerni.

 

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Giro d'Italiát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az időjárás nem volt kegyes a résztvevőkhöz: 13 Celsius fok, helyenként szakadó eső fogadta a kerekeseket, viszont az útburkolat mindenhol rendkívül nedves volt. Ez aligha szolgált az egyébként is már betegen versenyző Bradley Wiggins javára. Cavendish favoritként várta a szakaszt, amelyen négyfős szökevény csoport lépett meg a mezőnytől, amely később ötre bővült. Száz km-rel a cél előtt közülük négyen buktak, de tudták folytatni a versenyt, előnyük azelőtt már közel három perc volt.

A versenyzők annyit öltözködtek, mint profi modellek a kifutón. Aki beöltözött a hidegre való tekintettel, annak jó vizes lett a ruhája, aki nem öltözött melegebben, az a megfázást kockáztatta. A hajrában elindult a mezőny a szökevények után, 12 km-rel a cél előtt már kevesebb, mint egy perc maradt az előnyből, így várható volt, hogy beérik őket. Wiggins azonban nem tudott ezzel az élelmes üldözőbollyal tartani, ő még hátrébb érkezett.

Három kilométerrel a cél előtt megfogták az ötöket, és elkezdődhetett a helyezkedés a sprinthez, amelyből Cavendish jött ki a legjobban. Másodikként a francia Nacer Bouhanni (FDJ), míg harmadikként a szlovén Luka Mezgec (Argos-Shimano) érkezett a célba. Wiggins viszont 3:37 perces hátránnnyal.

Az összetettben élen álló olasz Vincenzo Nibali (Asztana) megőrizte pozícióját, valamint előnyét az ausztrál Cadel Evansszel (BMC), valamint a kolumbiai Rigoberto Urannal (Sky) szemben.

Pénteken a Busseto és Cherasco (254 km) között teker a mezőny.

GIRO D'ITALIA
12. szakasz, Longarone–Trevisio, 134 km

1. Mark Cavendish (brit, Omega Pharma-Quick Step) 3:01:47 óra
2. Nacer Bouhanni (francia, FDJ) a.i.
3. Luka Mezgec (szlovén, Argos-Shimano) a.i.

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA

1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 46:28:14 óra
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC) 41 mp h.
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, Sky) 2:04 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik