Giro: kolumbiai 1-2. a szakaszon és az összetettben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.29. 17:30
null
Julián Arredondo remekül bírta a hajrát Trentinóban, meg is kapta a jutalmát érte
A kolumbiai Julián Arredondo sikerét hozta a Giro d'Italia hegyi befutóval véget érő 18. szakasza. A karrierje harmadik profi szakaszgyőzelmét arató 25 éves versenyző mögött honfitársa, Fabio Duarte ért célba. Az összetettben nem változott a helyzet az első két helyen, ott is két kolumbiai áll az élen, Nairo Quintana vezet Rigoberto Urán előtt.

A szakaszt záró 17 kilométer hosszú, olykor 14 százalékos emelkedő előtt egy 14 tagú csoport haladt a mezőny előtt, a kaptatón szét is szakadt a csoport. Először Thomas de Gendt lógott el a többiektől, majd Franco Pellizotti indított sikertelen támadást. Arredondo és Duarte végig ott volt velük, Philip Deignannel együtt meghiúsították a támadásokat.

A főmezőnyben Pierre Rolland próbálta lerázni fő riválisait, de eleinte Urán és Quintana is tartotta vele a lépést, miközben utolérték a korábbi élcsoport lemaradó tagjait. Rolland harmadik támadása 2.2 kilométerrel a vége előtt már sikeres volt, s ennek köszönhetően – bár a befutó előtt Quintana és Urán is megelőzte – feljött az összetett harmadik helyére, megelőzve Cadel Evanst, a nap vesztesét.

Elöl Arredondo lerázta a többieket, a Trek Factory hegyi specialistája a kolumbiai kerékpársport újabb reményteli részeredményét érte el.

GIRO D'ITALIA, 18. SZAKASZ, BELLUNO–PANAROTTA, 171 KM
1. Julián Arredondo (kolumbiai, Trek Factory) 4:49:51
2. Fabio Duarte (kolumbiai, Columbia) 17 mp h.
3. Philip Deignan (ír, Sky) 37 mp h.
4. Franco Pellizotti (olasz, Androni) 1:20 p h.
5. Edoardo Zardini (olasz, Bardiani-CSF) 1:24 p h.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 77:58:08 óra
2. Rigoberto Urán (kolumbiai, Omega Pharma - Quick-Step) 1:41 perc hátrány
3. Pierre Rolland (francia, Europcar) 3:29 perc h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik