Giro d'Italia: Ulissi nyerte a szakaszt, Valter Attila 44.

Vágólapra másolva!
2020.10.04. 18:01
null
Diego Ulissi nyerte meg a Giro d'Italia második szakaszát (Fotó: AFP)
Diego Ulissi nyerte meg a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny második szakaszát, Filippo Ganna megtartotta a rózsaszín trikót, míg Valter Attila a mezőnnyel megérkezve 44. helyen ért célba – írja az MTI.

 

Vasárnap az Alcamo és Agrigento közötti 149 kilométer megtétele várt a 174 fős mezőnyre, a szakasz során két gyorsasági részhajrával, valamint menet közben és a szakasz legvégén egy-egy negyedik kategóriás emelkedő megmászásával. A nap ötfős szökését 9 kilométerrel a cél előtt érte utol a mezőny, amely így együtt érkezett a záró emelkedőhöz.

A hajrában hárman szakadtak el a bolytól, a győzelmet Diego Ulissi, az UAE olasz versenyzője szerezte meg az első Giro d'Italiáján szereplő háromszoros szlovák világbajnok, Peter Sagan előtt. A harmadik helyen a dán Mikkel Honoré végzett. A főmezőny öt másodperc hátránnyal érkezett meg, benne az összetett esélyesekkel és Valter Attilával. A CCC magyar bringása a rózsaszín trikós Ganna mögött tekert át a célvonalon, és 49 pozíciót lépett előre összetettben, amelynek élcsoportjában a harmadik helyen történt fontos változás: a brit Geraint Thomas lépett előre.

A szakasz krónikájához hozzátartozik, hogy az Asztana a kolumbiai Miguel Ángel López szombati sérülése és kiszállása után gyomorproblémák miatt elvesztette az orosz Alekszandr Vlaszovot is, aki az előzetes várakozások alapján előkelő helyezésekért küzdhetett volna az összetett végső elszámolásánál.

GIRO D’ITALIA
2. szakasz, Alcamo–Agrigento, 149 km
1. Diego Ulissi (olasz, UAE) 3:24:58 óra
2. Peter Sagan (szlovák, BORA-hansgrohe) azonos idővel
3. Mikkel Honoré (dán, Deceuninck–Quick-Step) a. i.
...43. Filippo Ganna (olasz, Ineos Grenadiers) 5 mp hátrány
44. Valter Attila (CCC) a. i.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Ganna 3:40:27 óra
2. Joao Almeida (portugál, Deceuninck–Quick-Step) 22 mp h.
3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) 23 mp h.
...41. Valter 1:40 p h.

Az olasz körverseny hagyományosan az első az esztendő háromhetesei közül, idén viszont a koronavírus-járvány miatt októberben kerül rá sor. Az eredeti tervek szerint májusban Budapest adott volna otthont a Grande Partenzának, az első három szakaszt rendezték volna Magyarországon.

Az Ennából induló 150 kilométeres hétfői szakaszon komoly erőpróba, az Etna megmászása és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely 3497.9 kilométert tesz meg a 103. Giro d'Italián, amíg október 25-én célba ér Milánóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik