Giro d'Italia: másodszorra összejött a siker O'Connornak

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.21. 18:05
null
Másodszorra összejött a siker Ben O'Connornak (Fotó: AFP)
Ben O'Connor nyerte meg szerdán a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny 17. szakaszát, amelyen Valter Attila 38. lett, míg az összetett élén változatlan különbséggel áll Joao Almeida – írja az MTI.

 

Az összetettért harcolók számára viszonylag nyugodtabb keddi etap – az olasz körverseny történetének 2000. szakasza – után a vasárnapi zárásig rendkívül nehéz szakaszok sora következik, a szerdai után csütörtökön és szombaton is több mint 5000 méter szintkülönbséget kell leküzdeniük a kerékpárosoknak.

Kezdésként szerdán a Bassano del Grappából induló 203 kilométer során két első és egy harmadik kategóriás emelkedő, majd az ugyancsak első kategóriás hegyi befutó, a Madonna di Campiglio várt a bringásokra.

A mezőny 19 fős szökést engedett el hét percre. Az utolsó hegyre tízfősre fogyatkozott élbolytól a záró hét kilométeren tekert el a keddi etapon második ausztrál Ben O'Connor, és ezúttal sikerrel zárta a szökést, így pályafutása első szakaszgyőzelmét aratta. Másodikként az osztrák Hermann Pernsteiner, harmadikként a szökésspecialista belga Thomas De Gendt ért célba.

Valter az utolsó emelkedőn maradt le az esélyesek csoportjáról, és közel 11 és fél perc lemaradással 38. lett, összetettben maradt a 24. pozícióban.

„Az elején próbálkoztam, a síkon és a hegy elején is. Úgy gondoltam, hamarabb elmegy a szökés, mert mindenki fáradt. Sajnos tévedtem, az első hegyre már nagyon fáradtan érkeztem a támadások miatt, így az első fele a versenynek nagyon nehezen ment. A végére szerencsére összekaptam magam, az utolsó hegy esett a legjobban, de már nem volt értelme nyomni. Nagyon be kell osztanom az erőmet, mert nagyon kemény szakaszok várnak ránk, és egyre közelebb kerülök a határaimhoz” – mondta a Nemzeti Sportnak Valter Attila.

Az élmenők egy 11 fős csoportban bő ötperces hátránnyal együtt érkeztek célba, így a portugál Almeida változatlan előnnyel őrzi a rózsaszín trikót.

A szakasz összefoglalója:

Card

Csütörtökön a Pinzolo és Laghi di Cancano közötti 207 kilométer végén újabb hegyi befutó vár a mezőnyre a 3497.9 kilométer össztávú 103. Giro d'Italián, amely vasárnap Milánóban zárul.

GIRO D'ITALIA
17. szakasz, Bassano del Grappa–Madonna di Campiglio, 203 km (hegyi befutó)

1. Ben O'Connor (ausztrál, NTT) 5:50:59 óra
2. Hermann Pernsteiner (osztrák, Bahrain-McLaren) 31 mp h.
3. Thomas De Gendt (belga, Lotto-Soudal) 1:10 p h.
...38. Valter Attila (CCC) 11:25 p h.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck–Quick-Step) 71:41:18 óra
2. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) 17 mp h.
3. Jai Hindley (ausztrál, Sunweb) 2:58 p h.
4. Tao Geoghegan Hart (brit, Ineos Grenadiers) 2:59 p h.
5. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-McLaren) 3:12 p h.
6. Rafal Majka (lengyel, BORA-hansgrohe) 3:20 p h.
7. Vincenzo Nibali (olasz, Trek-Segafredo) 3:31 p h.
...24. Valter 42:41 p h.

Az olasz körverseny hagyományosan az első az esztendő háromhetesei közül, idén viszont a koronavírus-járvány miatt októberben tartják, részben átfedésben a kedden elrajtolt Vuelta a Espanával. Az eredeti tervek szerint májusban Budapest adott volna otthont az úgynevezett nagy rajtnak, a Grande Partenzának, és az első három szakaszt Magyarországon rendezték volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik