Gerald Ciolek számára szakaszgyőzelmet ért a célfotó

Vágólapra másolva!
2009.08.30. 19:07
null
Gerald Cioleké lett a Vuelta második szakasza (Fotó: Imago)
Címkék
A német Gerald Ciolek nyerte meg a Spanyol körverseny második szakaszát. A sikernek köszönhetően feljött az összetett második helyére, az első helyét megőrző Fabian Cancellara mögé.

A Spanyol körverseny harmadik leghosszabb szakasza várt vasárnap a mezőnyre, amely esőben vágott neki az Assen és Emmen közötti 203.7 kilométeres távnak. A Saxo Bank vezetői már az etap előtt kijelentették, számukra most nem az aranysárga trikó megvédése az elsődleges feladat, így a sprinterek a jóváírható másodpercek gyűjtögetésével hamar átvehetik a vezetést a svájci Fabian Cancellarától.

Az idei Vuelta első szökésére mindössze három kilométert kellett várni, amikor is egy hétfős boly lépett meg a mezőnytől. A folyamatos akciózások közepette végül öt bringásnak sikerült megszöknie, az előnyük száz kilométer után hét percnél is több volt, ám hátul aktivizálták magukat a sprinterek csapatai. A legtovább Lieuwe Westra tartott ki, aki társaitól is meglépett, de tizenegy kilométerrel a cél előtt őt is bedarálta a száguldó főmezőny.

A sprinthajrában végül nem az aranyszínű trikóra hajtó Tom Boonen, Tyler Farrar kettős játszott a főszepet, hanem a német Gerald Ciolek. A Milram remekül vezette fel a hajrát az ifú sprinternek, igaz, egy ideig nem lehetett eldönteni, hogy ő vagy Fabio Sabatini volt-e a gyorsabb, végül a célfotó Cioleket hozta ki elsőnek.

„Kellemes meglepetést jelentett a győzelmem, a sprintben sokáig be voltam zárva, s nem tudtam, ki nyerte meg az etapot” – mondta Ciolek a befutó után, amelynek köszönhetően feljött az összetett második helyére, míg Cancellara egyelőre maradt az élen.

  64. VUELTA A ESPANA
2. szakasz. Assen–Emmen (203.7 km)
1. Gerald Ciolek (német, Milram) 4:43:12, 2. Sabatini (olasz, Liquigas) azonos idővel, 3. Hammond (brit, Cervelo) a. i., …26. Cancellara (svájci, Saxo Bank) a. i.
Az összetett állása
1. (aranysárga trikóban) Fabian Cancellara 4:48:32, 2. Ciolek 8 másodperc hátrány, 3. Boonen (belga, Quick Step) 9 mp h.
A gyorsasági pontversenyben
1. (kék trikóban) Tom Boonen 28 pont, 2. Farrar (amerikai, Garmin-Slipstream) 28, 3. Cancellara 25
A csapatversenyben: 1. Liquigas 14:26:27, 2. Saxo Bank 3 mp h., 3. Garmin-Slipstream 6 mp h.
Következik: 3. szakasz (Zutphen–Venlo, 189.7 km)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik