Cavendish visszavágott német ellenfelének

Vágólapra másolva!
2011.07.13. 17:52
null
Cavendish idei harmadik szakaszgyőzelmét aratta a Touron (Fotó: Reuters)
Címkék
Mark Cavendish, a HTC-Highroad versenyzője nyerte meg a francia kerékpáros-körverseny (Tour de France) 11. szakaszát. A brit kerékpáros harmadik sikerét érte el a 2011-es Touron, ezzel átvette a vezetést a legjobb sprinterek számára kiírt pontversenyben.

A mai szakasz előtt a Giro d'Italián negyedik helyen végző és egy szakaszt nyerő John Gadret visszalépett a versenytől fáradtságra hivatkozva. A szerdai etapon egy harmadik és egy negyedik kategóriás emelkedő nehezítette a kerekesek dolgát.

Mintegy 13 kilométerrel a rajt és több szökési kísérlet után hat versenyzőnek sikerült meglépnie a mezőnytől: Ruben Pérez Moreno (Euskaltel), Lars Boom (Rabobank), Andrij Grivko (Astana), Mickael Delage (FDJ), Tristan Valentin (Cofidis) és Jimmy Engoulvent (Saur-Sojasun) szakadt el a többiektől, majd 20 kilométer elteltével már több mint négyperces előnyre tettek szert.

Az első hegyi hajrát Lars Boom nyerte meg a harmadik kategóriás emelkedőn, míg a nap első bukója Pablo Urtusan volt az Euskaltelből.

72 kilométerrel a befutó előtt a mezőny folyamatosan csökkentette hátrányát, miközben a Garmin-Cervélo és a HTC-Highroad versenyzői haladtak az élen.

Mintegy 30 kilométerrel a cél előtt áthaladt a mezőny a negyedik kategóriás emelkedőn is, a szökevények hátránya egy perc környékére csökkent. Öt kilométerrel a befutót megelőzően a mezőny beérte a szökevényeket – kezdődhetett a kiélezett hajrá.

A mezőny 70 kilométer/órás sebességgel haladt az esőzéstől kissé csúszóssá váló aszfalton. A sprintbefutónál végül Mark Cavendish diktálta a legnagyobb tempót, ezzel megnyerte a szakaszt – a harmadikat az idei Touron.

A második helyen a brit kerekest a tizedik szakaszon lehajrázó André Greipel végzett, míg a harmadik Tyler Farrar lett. Az összetettben továbbra is Thomas Voeckler vezet, Cadel Evans a harmadik, a Schleck fivérek a negyedik és ötödik helyet foglalják el.

TOUR DE FRANCE
11. szakasz, Blaye-les-Mines–Lavaur, 168 km
1. Mark Cavendish (brit, HTC-Highroad) 3:46:07 óra
2. André Greipel (német, Omega Pharma-Lotto) a. i.
3. Tyler Farrar (amerikai, Garmin-Cervélo) a. i.
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Thomas Voeckler (francia, Europcar) 45:52:39 óra
2. Luis Leon Sánchez (spanyol, Rabobank) +1:49 perc
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC) +2:26 p
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik