Cavendish uralta a pénteki sprintet is

Vágólapra másolva!
2010.07.09. 19:03
null
Egy kis szórakozás: Cancellara kerékpárt cserél egy ötvenes évekbeli postásnak öltözött drukkerrel a rajtban <br />(Fotó: Reuters)
Mark Cavendish zsin&oacute;rban a m&aacute;sodik szakaszgyőzelm&eacute;t k&ouml;nyvelhette el a 2010-es Tour de France-on. Az idei verseny m&aacute;sodik leghosszabb etapj&aacute;nak v&eacute;g&eacute;n ez&uacute;ttal is &ouml;mlesztett befut&oacute; d&ouml;nt&ouml;tt a ker&eacute;kp&aacute;rosok sorrendj&eacute;ről, &eacute;s ism&eacute;t a sprinterek &eacute;rv&eacute;nyes&uuml;ltek. Az &ouml;sszetettben vezető Cancellara a mezőnyben megb&uacute;jva &eacute;rkezett a c&eacute;lba.

 

A csütörtökön győzelmét megkönnyező Mark Cavendish erőtől duzzadó versenyzéssel könyvelhette el második etapsikerét a 2010-es Tour de France-on: a Man-szigeteki kerékpáros Tyler Farrart és Alessandro Petacchit sprintelte le, köszönhetően többek között csapattársa, Mark Renshaw szokásos kitűnő felvezetésének.

Ez is megvan! Cavendish megismételte 
csütörtöki sikerét (Fotó: Reuters)
Ez is megvan! Cavendish megismételte csütörtöki sikerét (Fotó: Reuters)


A 2010-es Tour leghosszabb etapján csoda lett volna, ha senki nem próbálkozik szökéssel, Mathieu Perget, Sebastian Lang, illetve Rubén Pérez el is lépett a mezőnytől, majd felért melléjük Anthony Charteau és Dimitri Champion.

A szökevények tíz kilométerrel a cél előtt adták meg magukat a hátulról érkező „vonatnak", innen pedig jött a „Man-szigeteki expressz", Cavendish.

A Team Columbia megint jól helyezkedett, a csapat első számú sprinterének pedig nem volt nehéz dolga, hogy megszerezze idei második, összesen 12. Tour-szakaszgyőzelmét.

„Tökéletesen ment a csapat egy nagyon kemény, fárasztó napon. Remek felvezetést kaptunk, aztán Renshaw előkészítette a terepet a Lampre és a Garmin előtt" – nyilatkozta a szakasz után Cavendish.

A brit versenyző negyedszer ünnepelhetett két, egymás utáni szakaszgyőzelmet – ha még egyszer végrehajtja ezt a bravúrt, beállítja Eddy Merckx és André Leducq rekordját.

97. TOUR DE FRANCE

6. szakasz. Montargis–Gueugnon (227.5 km): 1. Mark Cavendish (brit, HTC-Columbia) 5:37:42, 2. Farrar (amerikai, Garmin-Transitions) azonos idővel, 3. Petacchi (olasz, Lampre) a. i., ...41. Cancellara (svájci, Saxo Bank) 5:37:45.

Az összetett állása: 1. (sárga trikóban) Fabian Cancellara 28:37:30, 2. Thomas (brit, Sky) 20 másodperc hátrány, 3. Evans (ausztrál, BMC) 39 mp h.

A gyorsasági pontversenyben: 1. (zöld trikóban) Thor Hushovd (norvég, Cervelo) 118 pont, 2. Petacchi (olasz, Lampre) 114, 3. McEwen (ausztrál, Katyusa) 105.

A hegyi pontversenyben: 1. (pöttyös trikóban) Jérome Pineau (francia, Quick Step) 13, 2. Perget (francia, Caisse) 12, 3. Chavanel (francia, Quick Step) 8.

A legjobb huszonöt éven aluli versenyző: 1. (fehér trikóban) Geraint Thomas 28:37:50, 2. A. Schleck (luxemburgi, Saxo Bank) 49 mp h., 3. Kreuziger (cseh, Liquigas) 2:04 perc hátrány.

A csapatversenyben: 1 Saxo Bank 85:56:25, 2. Garmin-Transitions 5 mp h., 3. Sky 19 mp h. Következik: 7. szakasz (Tournus–Station des Rousses, 165.5 km)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik