Cavendish másodszor nyert szakaszt az idei Girón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 18:06
null
Cavendish győzelmével zárult az idei Giro hatodik szakasza (Fotó: cyclingnews.com)<br />
Mark Cavendish győzelmét hozta az Olasz körverseny hatodik szakasza. A Mola di Bari és Margherita di Savoya közötti 196 kilométeres etapon az olasz Elia Viviani végzett a második, míg az ausztrál Matthew Harley Goss a harmadik helyen.

 

Mark Cavendish győzelmét hozta az olasz országúti kerékpáros körverseny hatodik, Mola di Bari és Margherita di Savoya között rendezett 196 kilométeres szakasza. A brit kerekes az egész etap során az élmezőnyben haladt, meglépni azonban nem tudott a mezőnytől, így kiélezett befutóra volt kilátás. Az idei Girón egyébként eddig senki sem tudott jelentősebb előnnyel szakaszt nyerni, mindig szoros hajrát láthattak a szurkolók.

Az utolsó kilométerek végül Cavendishnek sikerültek a legjobban, aki a végén, ha hajszállal is, de megelőzte riválisait, így a második győzelmét aratta az idei viadalon. Bár összetettben ennek ellenére sem sikerült beférkőznie az első tízbe. A második helyen az olasz Elia Viviani zárt, míg harmadikként az ausztrál Matthew Harley Goss haladt át a célvonalon.

Ez a szakasz sem múlt el azonban baleset nélkül, bár szerencsére komolyabb sérülés nem történt. Ötvennyolc kilométerrel a cél előtt egy mezőnyt kísérő robogó nem tudott bevenni egy szűk kanyart, és borult fel, míg húsz kilométerrel távolabb már versenyzők voltak részesei a karambolnak, ám Juan José Cobo, Eros Capecchi és Domenico Pozzovivo is sértetlenül megúszta az esetet.

A hatodik szakaszhoz kapcsolódó hír, hogy feladni kényszerült a versenyt Csi Cseng, a Giro – és a Vuelta – történetének első kínai indulója, aki belázasodott, így a mai etapot már nem is tudta megkezdeni.

Az összetettben nem változott az első három sorrendje. Továbbra is az olasz Luca Paolini vezet a kolumbiai Rigoberto Uran és a spanyol Benat Intxausti előtt.

A versenyzők pénteken a San Salvo és Pescara közti 177 km-es szakaszt fogják teljesíteni.

GIRO D'ITALIA
6. SZAKASZ, MOLA DI BARI–MARGHERITA DI SAVOYA, 169 KM
1. Mark Cavendish (brit, Omega Pharma-Quick Step) 3:56:03
2. Elia Viviani (olasz, Cannondale)
3. Matthew Harley Goss (ausztrál, Orica-GreenEdge)

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Luca Paolini (olasz, Katyusa) 23:52:42
2. Rigoberto Uran (kolumbiai, Sky) 17 mp hátrány
3. Benat Intxausti (spanyol, Movistar) 26 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik