Cancellara öltözött először sárgába

Vágólapra másolva!
2010.07.03. 21:40
null
Nem meglepetés Cancellara sikere (Fotó: Reuters)
A papírformának megfelelően a svájci Fabian Cancellara nyerte meg a francia körverseny rotterdami prológját.

Fabian Cancellara versenyzését látva időnként az a gondolatunk támad, hogy az időfutamokban az olimpiai és világbajnok svájci bringás annyival gyorsabb a többieknél, mint a Formula–1-ben az élcsapatok istállói az újoncokkal szemben.

A Saxo Bank versenyzője ezúttal a francia körverseny, Rotterdam belvárosában rendezett prológját nyerte meg elképesztő magabiztossággal, hiszen a 8.9 kilométeres etapon tíz másodpercet vert a második helyezettre – miközben a kilencedik és a harmincadik helyezettek között is csak tíz másodperc volt –, és csak ő tekert 53 km/órás átlag felett.

Cancellara pályafutása során az ötödik szakaszgyőzelmét aratta a Touron, ebből négyszer az első megméretés lett az övé, azaz 2004, 2007 és 2009 után 2010 után is felhúzhatta magára a sárga trikót, amelyet eddig tizennégy napon keresztül viselhetett.

Cancellara mögött térben és időben is nagy csatát vívott az összetett két esélyese, Lance Armstrong és a címvédő Alberto Contador, a hétszeres győztes, a prológon negyedik amerikai végül öt másodpercet vert a hatodik helyen célba érő spanyol ellenlábasára – persze az ő csatájuk majd a hegyekben fog eldőlni.

97. TOUR DE FRANCE
Prológ. Rotterdam (8.9 km, egyben az összetett állása): 1. Fabian Cancellara (svájci, Saxo Bank) 10:00, 2. Martin (német, HTC-Columbia) 10 másodperc hátrány, 3. Millar (brit, Garmins-Transitions) 20 mp h. A gyorsasági pontversenyben: 1. (zöld trikóban) Fabian Cancellara 15 pont, 2. Martin 12, 3. Millar 10. A legjobb 25 éven aluli versenyző: 1. (fehér trikóban) Tony Martin 10:10, 2. Thomas (brit, Sky) 13 mp h., 3. Boasson Hagen (norvég, Sky) 22 mp h. A csapatversenyben: 1. RadioShack 31:25, 2. HTC-Columbia 1 mp h., 3. Garmin-Transitions 2 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik