Alejandro Valverde Madridba és révbe ért

Vágólapra másolva!
2009.09.20. 19:38
Címkék
Az ünnepélyes madridi befutót a német André Greipel nyerte meg a Spanyol körverseny záró szakaszán, míg az összetett elsőséget a spanyol Alejandro Valverde szerezte meg.
Valverde a másik két dobogós társaságában pezsgőzött a győzelmi emelvényen (Fotó: Reuters)
Valverde a másik két dobogós társaságában pezsgőzött a győzelmi emelvényen (Fotó: Reuters)

A papírformának megfelelően már csak formalitás volt a Spanyol körverseny utolsó szakasza, a madridi befutó a német André Greipel nyerte meg, aki ezzel a negyedik etapsikerét jegyezte, és még biztosabbá tette elsőségét a gyorsasági pontversenyben.

A legnagyobb figyelem azonban nem Greipelt, hanem az összetett megnyerő Alejandro Valverdét övezte, aki kilépett a nagy körversenyek örök vesztesének szerepéből, és több Tour- és Vuelta-kudarcot követően bizonyította, képes háromhetes viadalon is diadalmaskodni. Ráadásul végig taktikusan kerekezett, mindent az összetett sikernek rendelt alá, amelynek további különlegességét adja, hogy szakaszgyőzelem nélkül lett Vuelta-első.

„Ez volt az a siker, amely nagyon hiányzott a gyűjteményemből – mondta Alejandro Valverde. – Három hét alatt már nemcsak megfelelő fizikai, hanem mentális felkészültségre is szükség van. A győzelemhez pedig szükségem volt a csapatom támogatására is. A Vuelta megnyerése azt mutatja, hogy a Tour-győzelem sem lehet utópia a számomra.”

 64. VUELTA A ESPANA
 
21. (utolsó) szakasz. Rivas Vaciamadrid–Madrid (110.2 km): 1. André Greipel (német, Columbia-HTC) 3:11:55, 2. Bennati (olasz, Lampre) azonos idővel, 3. Bozic (szlovén, Vacansoleil) a. i., ...26. Valverde (spanyol, Caisse d'Epargne) a. i.
Az összetett végeredménye: 1. (aranysárga trikóban) Alejandro Valverde 87:22:37, 2. Sánchez González (spanyol, Euskaltel) 55 másodperc hátrány, 3. Evans (ausztrál, Silence-Lotto) 1:32 perc hátrány, 4. Basso (olasz, Liquigas) 2:12 p h., 5. Mosquera (spanyol, Xacobeo Galicia) 4:27 p h., 6. Gesink (holland, Rabobank) 6:40 p h.
A gyorsasági pontversenyben: 1. (zöld trikóban) André Greipel 150, 2. Valverde 111, 3. Bennati 101
A hegyi pontversenyben: 1. (bordó trikóban) David Moncoutie (francia, Cofidis) 186, 2. De la Fuente (spanyol, Fuji Servetto) 99, 3. Sánchez Pimienta (spanyol, Contentpolis-Ampro) 73
A csapatversenyben: 1. Xacobeo Galicia 261:57:19, 2. Caisse d'Epargne 23:43 p h., 3. Astana 31:39 p h.

 R. B. B.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik