A szülei előtt győzte le honfitársát a norvég

Vágólapra másolva!
2011.07.07. 19:16
null
Boasson Hagen kezei a magasban, Hushovd (jobbra) harmadik lett (Fotó: Reuters)
Címkék
A sárga trikós Thor Hushovd csak harmadikként ért célba, Edvald Boasson Hagennek köszönhetően mégis norvég szakaszgyőzelem született a Tour de France első csütörtöki versenynapján.

 

A 195 fősre fogyatkozó mezőnyre az idei francia körverseny leghosszabb szakasza várt – 226.5 kilométer –, amely három km-es emelkedővel zárult. Éppen ezért a legnagyobb nevű sprinterek – mint például Mark Cavendish – ezúttal nem voltak ott a végelszámolásnál. Edvald Boasson Hagen viszont megint harcba szállt első Tour-szakaszgyőzelméért, ami szerdán többek között azért nem jött össze neki, mert elszámította magát, azt hitte, hogy 300 méterrel hamarabb lesz a célvonal, és túl korán robbantott. Most ilyen malőr nem történt meg vele.

Cavendish lemaradása ellenére ma is volt HTC-Highroad-versenyző a sprintnél Matthew Goss személyében, aki Thor Hushovdot meg is előzte, Boasson Hagent viszont már nem tudta utolérni.

„Már tegnap is közel álltam ehhez, ma végre sikerült megcsinálnom – örült etapsikerének a 24 éves norvég időfutambajnok. – Geraint Thomas nagyon jól vezette fel a hajrát, és fantasztikus volt legyőzni Thort, főleg a szülei szeme láttára, akik eljöttek megnézni.”

Johnny Hoogerland elég pontot szerzett az első két kisebb hegyen ahhoz, hogy a pöttyös trikót megszerezze – legutóbb 2005-ben vezetett holland kerekes a hegyi összetettben –, míg a sárga trikót továbbra is Hushovd viselheti, mivel megtartotta egy másodperces előnyét Cadel Evans előtt. Pénteken a 215 km hosszú hetedik szakasz következik, sík terepen.

TOUR DE FRANCE
6. SZAKASZ, DINAN-LISIEUX, 226 KM
1. Edvald Boasson Hagen (norvég, Sky Procycling) 5:13:37 ó
2. Matthew Harley Goss (ausztrál, HTC) azonos idővel
3. Thor Hushovd (norvég, Cervélo) a. i.
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Hushovd 22:50:34 ó
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1 mp hátrány
3. Fränk Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 4 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik