A szökevények napja volt a keddi a Spanyol körversenyen

Vágólapra másolva!
2009.09.08. 18:09
null
Gerrans lesprintelte vetélytársait a szökés után (Fotó: Reuters)
Címkék
Egy tizenkilenc fős szökést követően az ausztrál Simon Gerrans nyerte meg a Spanyol körverseny 10. szakaszát. Összetettben továbbra is Alejandro Valverde vezet.

 


Ahogyan az várható volt, az időfutam és a két megterhelő hegyi etapot követően kedden rendkívül visszafogottan tekertek a Spanyol körverseny résztvevői, akikre viszonylag könnyű, mindössze egy mindössze egy második kategóriás hegyet felvonultató szakasz várt. A többség ennek megfelelően inkább a tekerés közbeni regenerálódásra használta fel a 171.2 kilométert.

Tizenkilencen gondolták úgy, hogy ők ezen a laza napon is inkább szaggatnák az istrángot, a vállalkozó kedvű bringásokat pedig könnyedén elengedte a mezőny. A szökevénycsoportban ott tekert a korábbi (2006-os) győztes Alekszandr Vinokurov is.

A legnagyobb különbség nyolc perc feletti volt, hátul pedig csak arra ügyeltek, hogy túl messzire azért ne engedjék a szökevényeket, sőt a szakasz végére négy percen belülire csökkentették a hátrányt. Az etapot a Cervelo ausztrál bringása Simon Gerrans "vitte el", aki most már elmondhatja magáról, hogy mindhárom nagy körversenyen (Tour, Giro, Vuelta) nyert egy-egy szakaszt.

Összetettben továbbra is a spanyol Alejandro Valverde vezet az ausztrál Cadel Evans előtt.

64. VUELTA A ESPANA
10. szakasz. Alicante-Murcia (171.2 km): 1. Simon Gerrans (ausztrál, Cervelo) 3:56:19, 2. Hesjedal (kanadai, Garmin-Slipstream) 1 másodperc hátrány, 3. Fuglsang (dán, Saxo Bank) azonos idővel, ...26. Valverde (spanyol, Caisse d'Epargne) 3:42 perc hátrány
Az összetett állása: 1. (aranysárga trikóban) Alejandro Valverde 40:26:41, 2. Evans (ausztrál, Silence-Lotto) 7 mp h., 3. Gesink (holland, Rabobank) 36 mp h.
A gyorsasági pontversenyben: 1. (zöld trikóban) André Greipel (német, Columbia-HTC) 83 pont, 2. Boonen (belga, Quick Step) 75, 3. Farrar (amerikai, Garmin-Slipstream) 67
A hegyi pontversenyben: 1. (bordó trikóban) David De la Fuente (spanyol, Fuji-Servetto) 64, 2. Moncoutie (francia, Cofidis) 60, 3. Weening (holland, Rabobank) 48
A csapatversenyben: 1. Caisse d'Epargne 121:21:33, 2. Astana 4:32 p h., 3. Fuji-Servetto 7:04 p h.
Következik: 11. szakasz (Murcia-Caravaca de la Cruz, 200 km)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik