Nemzetisport.hu 2010.05.27 20:28 Frissítve: 2012.10.31 02:59

Storcz Botond szerint tíz érem szép termés lenne

Öt földrész negyvenhárom országának versenyzői küzdenek meg egymással a MOL kajak-kenu világkupán, amelyen egy különleges összetételű magyar válogatott indul – mondta a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón Baráth Etele, az MKKSZ elnöke.

Kovács Katalin 500-on egyesben és négyesben is rajthoz állhat a szegedi vk-n (Fotó: Tumbász Hédi)
Kovács Katalin 500-on egyesben és négyesben is rajthoz állhat a szegedi vk-n (Fotó: Tumbász Hédi)

„A kajak-kenu sportág nemzetközi elitje Szegedet tekinti mértékadó helyszínnek – mondta Baráth Etele, a szövetség elnöke. – Annak köszönhetően, hogy a világkupán minden számban két versenyző indulhat nemzetenként, így egy igen népes és különleges összetételű magyar csapat lesz jelen a hétvégi versenyen, a legfiatalabb tizenkilenc éves versenyzőktől kezdve a harmincnyolc éves Beé Istvánig bezárólag minden generáció képviselteti magát."

 ÁRVEREZÉSRE KERÜL KOLONICS GYÖRGY KENUJA
Elárverezik Kolonics György kenuját. A pekingi olimpiára készülve edzés közben elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kiválóságunk utolsó edzéshajóját a portugál Nelo hajógyár külön a csepeli klasszisnak tervezte. Az árverezésre az elkövetkezendő napokban a Vaterán, a szegedi világkupával párhuzamosan kerül majd sor. Az eladásból, valamint támogatói jegyekből befolyt összeget a Kolonics György Alapítvány kapja meg, amelyet hajóvásárlásra fordíthat

Szeged megyei jogú város részéről Nagy Sándor alpolgármester köszöntötte a sajtó képviselőit és elmondta: a város örül annak, hogy ismét vendégül láthatja a sportág legjobbjait és arra biztatta az MKKSZ-t, hogy a következő években is rangos versenyeket hozzon a Maty-érre.

„Tíz érem már szép eredmény lenne ebben a mezőnyben" – mondta el végezetül Storcz Botond szövetségi kapitány, aki szerint igazi csemegét tartogat Janics Natasa és Kovács Katalin összecsapása K-1 500 méteren.

„A magyar versenyzőkön kívül érdemes lesz odafigyelni a rendkívül erős nemzetközi mezőnyre is. Az egyéni számokban például öt előfutamot kell rendezni, olyan sok nevezés érkezett."

A névadó szponzor képviselője elmondta, hogy a részvénytársaság nem véletlenül áll tizenhat éve a sportág mögött.

„Az MKKSZ-szel hagyományosan jó partnerségben állunk, a MOL világkupa pedig már önmagában egy márkanév – kezdte a mondandóját Kelenvölgyi Ágnes, a cég szponzorációs vezetője. Az idei rendezvényen is kiemelt figyelmet fordítunk az ifjú versenyzőkre, akiket külön díjazunk majd, valamint a Világkupára kilátogató gyerekeknek és családoknak is kedveskedni fogunk a vasárnapi gyermeknap alkalmából. A hétvégén felállítjuk a pálya mellett a MOL-os csúszdát és mászófalat, valamint Veres Zoltán is műrepülő bemutatót tart vasárnap a Maty-ér egén."

2020.03.02 22:47:40

Kajak-kenu N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Wichmann Tamás ma indul utolsó útjára, át a Léthe vízén, szálfaegyenesen evezve, kimért, egyedi csapásokkal távolodva tőlünk, biztosan. Az ő lapátja sosem törhet el!

2020.02.21 19:50:28

Kajak-kenu CSINTA SAMU

A négyszeres olimpiai, 22-szeres világbajnok barát, Ivan Patzaichin szívszorító-felemelő visszaemlékezése.

2020.02.12 23:30:01

Kajak-kenu THURY GÁBOR

„Két héttel ezelőtt beszéltünk a kórházban, a beszélgetés végén már nagyon fáradt volt.”

2020.01.30 21:43:12

Kajak-kenu THURY GÁBOR

A súlyosan beteg kilencszeres világbajnok kenus nem adja fel a harcot.