Nemzetisport.hu 2010.05.27 20:28 Frissítve: 2012.10.31 02:59

Storcz Botond szerint tíz érem szép termés lenne

Öt földrész negyvenhárom országának versenyzői küzdenek meg egymással a MOL kajak-kenu világkupán, amelyen egy különleges összetételű magyar válogatott indul – mondta a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón Baráth Etele, az MKKSZ elnöke.

Kovács Katalin 500-on egyesben és négyesben is rajthoz állhat a szegedi vk-n (Fotó: Tumbász Hédi)
Kovács Katalin 500-on egyesben és négyesben is rajthoz állhat a szegedi vk-n (Fotó: Tumbász Hédi)

„A kajak-kenu sportág nemzetközi elitje Szegedet tekinti mértékadó helyszínnek – mondta Baráth Etele, a szövetség elnöke. – Annak köszönhetően, hogy a világkupán minden számban két versenyző indulhat nemzetenként, így egy igen népes és különleges összetételű magyar csapat lesz jelen a hétvégi versenyen, a legfiatalabb tizenkilenc éves versenyzőktől kezdve a harmincnyolc éves Beé Istvánig bezárólag minden generáció képviselteti magát."

 ÁRVEREZÉSRE KERÜL KOLONICS GYÖRGY KENUJA
Elárverezik Kolonics György kenuját. A pekingi olimpiára készülve edzés közben elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kiválóságunk utolsó edzéshajóját a portugál Nelo hajógyár külön a csepeli klasszisnak tervezte. Az árverezésre az elkövetkezendő napokban a Vaterán, a szegedi világkupával párhuzamosan kerül majd sor. Az eladásból, valamint támogatói jegyekből befolyt összeget a Kolonics György Alapítvány kapja meg, amelyet hajóvásárlásra fordíthat

Szeged megyei jogú város részéről Nagy Sándor alpolgármester köszöntötte a sajtó képviselőit és elmondta: a város örül annak, hogy ismét vendégül láthatja a sportág legjobbjait és arra biztatta az MKKSZ-t, hogy a következő években is rangos versenyeket hozzon a Maty-érre.

„Tíz érem már szép eredmény lenne ebben a mezőnyben" – mondta el végezetül Storcz Botond szövetségi kapitány, aki szerint igazi csemegét tartogat Janics Natasa és Kovács Katalin összecsapása K-1 500 méteren.

„A magyar versenyzőkön kívül érdemes lesz odafigyelni a rendkívül erős nemzetközi mezőnyre is. Az egyéni számokban például öt előfutamot kell rendezni, olyan sok nevezés érkezett."

A névadó szponzor képviselője elmondta, hogy a részvénytársaság nem véletlenül áll tizenhat éve a sportág mögött.

„Az MKKSZ-szel hagyományosan jó partnerségben állunk, a MOL világkupa pedig már önmagában egy márkanév – kezdte a mondandóját Kelenvölgyi Ágnes, a cég szponzorációs vezetője. Az idei rendezvényen is kiemelt figyelmet fordítunk az ifjú versenyzőkre, akiket külön díjazunk majd, valamint a Világkupára kilátogató gyerekeknek és családoknak is kedveskedni fogunk a vasárnapi gyermeknap alkalmából. A hétvégén felállítjuk a pálya mellett a MOL-os csúszdát és mászófalat, valamint Veres Zoltán is műrepülő bemutatót tart vasárnap a Maty-ér egén."

2019.08.28 20:47:09

Kajak-kenu N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Most, hogy Kopasz Bálint azt mondja, erre az utolsó kétszázra készítette föl elméjét, lelkét, szervezetét, s hogy semmit, de semmit sem hallott, hogy különleges érzés kerítette hatalmába, s csak a célt látta – nos, mintha szóról szóra Hesz Mihályt hallanám.

2019.08.26 09:57:38

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES, PIRCS ANIKÓ

„Még az interjúimat is elképzeltem, hogy mit mondok majd, ha megnyerem a versenyt.”

2019.08.25 23:49:19

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES

NS-VÉLEMÉNY. Nem volt fal, takargatnivaló, védekező, vagdalkozó vagy éppen sértődött manír sem.

2019.08.24 09:23:06

Kajak-kenu Pircs Anikó, Lipiczky Ágnes, Koncz György (fotó), Tumbász Hédi (fotó), Pusztai Viola (videó)

Lucz Dóra kevéssel maradt le az olimpiai kvótáról • Noé Zsombor és Bogár Gábor ötödik lett.

2019.08.23 21:09:33

Kajak-kenu BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Nem az a baj, hogy valaki megpróbálja legyőzni a saját határait, és arról tesz tanúbizonyságot, hogy számára a lehetetlen csak egy szó a szótárból. De ha az önmegvalósításhoz küldetéstudat is társul, akkor inkább küldjük vissza a rajthoz.