Storcz Botond szerint tíz érem szép termés lenne

Vágólapra másolva!
2010.05.27. 20:28
null
Kovács Katalin 500-on egyesben és négyesben is rajthoz állhat a szegedi vk-n (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
Öt földrész negyvenhárom országának versenyzői küzdenek meg egymással a MOL kajak-kenu világkupán, amelyen egy különleges összetételű magyar válogatott indul – mondta a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón Baráth Etele, az MKKSZ elnöke.

„A kajak-kenu sportág nemzetközi elitje Szegedet tekinti mértékadó helyszínnek – mondta Baráth Etele, a szövetség elnöke. – Annak köszönhetően, hogy a világkupán minden számban két versenyző indulhat nemzetenként, így egy igen népes és különleges összetételű magyar csapat lesz jelen a hétvégi versenyen, a legfiatalabb tizenkilenc éves versenyzőktől kezdve a harmincnyolc éves Beé Istvánig bezárólag minden generáció képviselteti magát."

Szeged megyei jogú város részéről Nagy Sándor alpolgármester köszöntötte a sajtó képviselőit és elmondta: a város örül annak, hogy ismét vendégül láthatja a sportág legjobbjait és arra biztatta az MKKSZ-t, hogy a következő években is rangos versenyeket hozzon a Maty-érre.

„Tíz érem már szép eredmény lenne ebben a mezőnyben" – mondta el végezetül Storcz Botond szövetségi kapitány, aki szerint igazi csemegét tartogat Janics Natasa és Kovács Katalin összecsapása K-1 500 méteren.

„A magyar versenyzőkön kívül érdemes lesz odafigyelni a rendkívül erős nemzetközi mezőnyre is. Az egyéni számokban például öt előfutamot kell rendezni, olyan sok nevezés érkezett."

A névadó szponzor képviselője elmondta, hogy a részvénytársaság nem véletlenül áll tizenhat éve a sportág mögött.

„Az MKKSZ-szel hagyományosan jó partnerségben állunk, a MOL világkupa pedig már önmagában egy márkanév – kezdte a mondandóját Kelenvölgyi Ágnes, a cég szponzorációs vezetője. Az idei rendezvényen is kiemelt figyelmet fordítunk az ifjú versenyzőkre, akiket külön díjazunk majd, valamint a Világkupára kilátogató gyerekeknek és családoknak is kedveskedni fogunk a vasárnapi gyermeknap alkalmából. A hétvégén felállítjuk a pálya mellett a MOL-os csúszdát és mászófalat, valamint Veres Zoltán is műrepülő bemutatót tart vasárnap a Maty-ér egén."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik