Kucsera és a férfi kajaknégyes nem jutott be a döntőbe

Vágólapra másolva!
2010.08.19. 16:43
null
Kucsera Gábor az idén nem bizonyíthat az ezres olimpiai egyesben, ami esetében kérdőjelessé teheti a folytatást (Fotó: Tumbász Hédi, NS-archív)
Címkék
A kajak egyesek versenyében érdekelt Kucsera Gábor és a férfi kajaknégyes nem jutott be a döntőbe 1000 méteren a poznani kajak-kenu világbajnokságon. A többi számban sikeresen szerepeltek a magyarok az egy kilométeres táv csütörtök délutáni középfutamai során, így a szombati nyolc finálé közül hatban lesz magyar hajó.

Kovács Katalin (K-1), Vajda Attila (C-1) és a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos kettős (K-2) egyformán futamgyőzelemmel, a Tóth Márton, Mike Róbert kenupáros pedig egy második hellyel került a legjobb kilenc közé.

SZAVAZÁS

Ki lesz a magyar kajak-kenu-válogatott legeredményesebb versenyzője a poznani vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Kucsera csupán ötödik, az Eb-n ezüstérmes férfi kajaknégyes pedig negyedik lett középfutamában, a továbbjutáshoz legalább az első három között kellett volna zárniuk.

A Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajakos duó már a délelőtti előfutamból kvalifikálta magát a döntőbe, míg a kenu négyeseknél a kevés nevező miatt csak finálét rendeznek.

Pénteken az 500 m-es előfutamokat, majd 14 órától a táv középfutamait rendezik Poznanban.

„A két kudarcnak természetesen nem örülök, a rosszabbik rossz a négyes kiesése, ami egyelőre érthetetlen számomra. Hirtelen nem is tudok mit mondani. Kucserában benne volt a döntő, nem sikerült neki, nagyon sajnálom. A többiekkel elégedett vagyok, a szombati döntők során több érem is benne van ebben a hat egységben. A körülményekkel nem akarok foglalkozni, a víz mindenkinek egyformán hullámos volt" – értékelte a nyitónapot a távirati irodának Storcz Botond szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik