Kovács Katalin, Kucsera és Sarudi meg sem izzadt

Vágólapra másolva!
2010.06.18. 14:15
Kovács Katalinnak, Kucsera Gábornak és Sarudi Pálnak szinte meg sem kellett izzadnia péntek délelőtt, az idei első Eb- és vb-válogatóversenyen, Szegeden, az 1000 méteres egyesek elő- és középfutamai során.

Kucsera a férfi kajakosok mezőnyében az elő- és a középfutamát is simán megnyerte, viszont ebben a versenyszámban határozottan látszik, hogy a fiatalok rengeteget fejlődtek: Noé Milán és Hufnágel Tibor az időeredménye alapján esélyes arra, hogy harcba szállhasson az első helyért a holnapi döntőben.

A kenusok között Vajda Attila távollétében C–1 1000 méteren Sarudi Pál számít fő esélyesnek, aki ennek megfelelően versenyzett és szintén első helyen jutott tovább. Ennek a számnak a legnagyobb érdekessége, hogy a 43 esztendős olimpiai bajnok Pulai Imre is győzni tudott az előfutamában, így komoly kihívója lehet a döntőben Sarudinak és a fiataloknak, Volein Viktornak vagy Vasbányai Henriknek.

„Tanulgatom a mozgást ezekben az új hajókban – azért a mi időnkben még más stílusban kellett kenuzni. Nagyon élvezem az evezést, ha az új mozgásomat tudnám ötvözni a régi állóképességemmel, az nagyon „állat" lenne. A téli alapozás azonban kimaradt a szánkó miatt, de tavasz óta naponta edzek, tulajdonképpen most a kenuval alapozok a szánkós szezonra. A döntőben majd üldözöm a fiatalokat, de ha hibáznak, akkor végük van!" – nyilatkozta a honi szövetség honlapján Sydney olimpiai bajnoka, Pulai Imre.

A női előfutamokban elért időeredmények alapján ezen a hétvégén Kovács Katalin legnagyobb kihívója K–1 1000 méteren éppen saját edzőjének lánya, Csipes Tamara lehet. Mindkét honvédos lány simán megnyerte a futamát, így összecsaphatnak a holnapi döntőben.

„Jó teljesítményeket láttam az előfutamok során az élversenyzőktől, annak ellenére, hogy az időjárás ismét elég kellemetlen. Ki kell emeljem, hogy több számban nagyon jól szerepeltek az U23-as versenyzők, és a felnőttekével párhuzamosan zajló ifjúsági válogatón is biztató eredmények születtek. Eddig elégett vagyok a látottakkal" – osztotta meg délelőtti tapasztalatait Storcz Botond szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik