Könnyed továbbjutások az előfutamokból

Vágólapra másolva!
2010.07.02. 14:29
null
Sarudi Pál is fináléba jutott (Fotó: Tumbász Hédi)
A péntek délelőtti előfutamok után hét magyar egység máris döntős 1000 méteren a spanyolországi Trasonában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon, 500 méteren hat magyar egység jutott rögtön a fináléba.


A nyitónap délelőttjén hét hajó volt érdekelt Storcz Botond szövetségi kapitány csapatából, a kenu négyeseknél ugyanis a kevés nevező miatt csak finálét rendeznek. Kovács Katalin (K–1), a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, illetve a Szabó Gabriella, Csipes Tamara duó (K–2), továbbá a férfi kajak négyes futamgyőzelemmel került egyből a szombati döntőbe, míg Sarudi Pál (C–1) második, a Mike Róbert, Tóth Márton kettős (C–2) harmadik hellyel biztosította a helyét a végjátékban.

A kajak egyesek mezőnyében érdekelt Kucsera Gábor csak hetedik lett, így ő a délutáni középfutamban javíthat. „Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, különösen a férfi kajak négyes teljesítményét emelném ki, hiszen többek között a németeket, a románokat, a franciákat és a fehéroroszokat megelőzve lettek elsők. Rajtuk kívül Kovács Kati, valamint a Szabó, Csipes és a Kammerer, Vereckei kettős is a legjobb idővel lett döntős, ez mindenképpen biztató” – értékelt az MTI-nek Storcz Botond.

Kucsera azt mondta: délután még szeretne teljesíteni egy pályát, ezért nem küzdött teljes erőbedobással az első helyért, hiszen az ő előfutamából csak ez a pozíció ért egyenes ági továbbjutást.

Kucsera a középfutamban aztán spanyol riválisa mögött másodikként ért célba, s mivel az első három hely ért finálét, bejutott a legjobb kilenc közé.

A fél kilométeres távon féltucat hajó volt érdekelt, a kenu párosoknál (Varga Dávid, Széles Gábor) ugyanis a kevés nevező miatt csak finálét rendeznek. Az ebben a számban nemzetközi szinten először induló Kozák Danuta (K-1), a kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, Janics Natasa, illetve a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor duó (K-2), valamint a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Benedek Dalma alkotta női kajak négyes egyformán magabiztos futamgyőzelemmel került egyből a vasárnapi döntőbe, míg Korisánszky Péter (C-1) második hellyel lett finalista.

A kajak egyesek mezőnyében érdekelt Szalai Tamás – a viadal honlapja szerint – csak ötödik lett, így ő a délutáni középfutamban javíthat. „Mindenki nagyon jól ment, egyedül Béka (Szalai – a szerk.) kényszerül középfutamra, de szerintem neki sem fog gondot okozni a fináléba kerülés” – mondta Storcz.

A középfutamban aztán Szalai - a viadal honlapja szerint - másodikként ért célba, s mivel az első három hely ért finálét, bejutott a legjobb kilenc közé.

KAJAK-KENU EB (TRASONA) 
szombat
1000 m-es döntők 10:35 ó
200 m-es előfutamok 15 ó
200 m-es középfutamok 16:30 ó  
vasárnap
200 m-es döntők 9:45 ó
500 m-es döntők 12:30 ó
5000 m-es döntők 15:10 ó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik