nemzetisport.hu 2015.08.22 12:46 Frissítve: 2015.08.22 12:51

Kajak-kenu vb: Tótkáék mentális ereje; Kozák az olimpiáról

Aranyérmet szerzett a Milánóban zajló kajak-kenu világbajnokságon a Tótka Sándor, Molnár Péter alkotta magyar egység a K–2 200 m-es, valamint Kozák Danuta, Szabó Gabriella a női K–2 500 m-es olimpiai versenyszámban! A két aranyérmes kettes az M4 Sportnak nyilatkozott a futam után.

 

A milánói kajak-kenu vb-n rossz start miatt a délelőtti program végén megismételték a K–2 200 m versenyszám döntőjét. Pedig a Tótka Sándor, Molnár Péter alkotta magyar egységnek jól sikerült az első finálé. A célfotó előbb a második, majd az első (!) helyre tette őket. A második futamban azonban még nagyobb előnnyel verték meg a teljes mezőnyt.

Tótka Sándor és Molnár Péter elmondta, hogy a mentális erő döntött, sikerült regenerálódniuk az első futam után. Elárulták azt is, hogy korábban készültek hasonló szituációra, amelyre edzőjük is emlékeztette őket a két futam között.

Kozák Danuta és Szabó Gabriella éhes volt az aranyéremre, és örül, hogy beváltották a reményeiket.

„Nyomasztott, hogy már tegnap mindenki úgy szólt hozzánk, hogy ez az aranyérem teljesen természetes. Ennek nehéz mindig megfelelni, ezt félre kellett tenni” – kezdte Szabó Gabriella.

„Bennem is volt egy félsz, hogy mi van, ha ez nem sikerül, de félre kellett tenni – egészítette ki Kozák Danuta.

Kozák Danuta riporteri kérdésre elmondta, szeretne párosban is indulni az olimpián. Azonban minden bizonnyal párosban csak akkor indulhat el, ha egyesben nem áll rajthoz. Ugyanúgy, mint ezen a vb-n, hiszen Kárász Anna indult K–1 500 m-en, aki korábban legyőzte az olimpiai címvédő Kozákot.

„Elég erős a mezőny, egyesben és párosban is. Szeretnék olimpián indulni, mert ez jó páros, és benne van az érem, de a válogatót még meg kell nyerni” – mondta Kozák Danuta.

 

2019.08.28 20:47:09

Kajak-kenu vb N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Most, hogy Kopasz Bálint azt mondja, erre az utolsó kétszázra készítette föl elméjét, lelkét, szervezetét, s hogy semmit, de semmit sem hallott, hogy különleges érzés kerítette hatalmába, s csak a célt látta – nos, mintha szóról szóra Hesz Mihályt hallanám.

2019.08.26 09:57:38

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES, PIRCS ANIKÓ

„Még az interjúimat is elképzeltem, hogy mit mondok majd, ha megnyerem a versenyt.”

2019.08.25 23:49:19

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES

NS-VÉLEMÉNY. Nem volt fal, takargatnivaló, védekező, vagdalkozó vagy éppen sértődött manír sem.

2019.08.24 09:23:06

Kajak-kenu vb Pircs Anikó, Lipiczky Ágnes, Koncz György (fotó), Tumbász Hédi (fotó), Pusztai Viola (videó)

Lucz Dóra kevéssel maradt le az olimpiai kvótáról • Noé Zsombor és Bogár Gábor ötödik lett.

2019.08.23 21:09:33

Kajak-kenu vb BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Nem az a baj, hogy valaki megpróbálja legyőzni a saját határait, és arról tesz tanúbizonyságot, hogy számára a lehetetlen csak egy szó a szótárból. De ha az önmegvalósításhoz küldetéstudat is társul, akkor inkább küldjük vissza a rajthoz.