MTI 2019.07.05 19:09 Frissítve: 2019.07.05 19:15

Kajak-kenu vb: szemlét tartott a nemzetközi szövetség Szegeden

Szemlét tartott a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) küldöttsége Szegeden, az augusztus 21. és 25. között sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokság helyszínén.

 

A hazai szövetség (MKKSZ) pénteki tájékoztatása szerint a fejlesztés alatt álló Maty-éri pályán a víz magassága már elérte a versenyszintet, zajlik a bóják elhelyezése, előkészítés alatt van a rajtgépek telepítése, mindezek mellett „megérkeztek az új vízreszálló-stégek, és a média-ponton is”.

„A szakemberek múlt héten hétfőn kezdték el vízzel feltölteni a pálya üres medrét, a legfontosabb, hogy már elértük a versenyszintet” – idézte a közlemény Schmidt Gábor MKKSZ-elnököt, a vb szervezőbizottságának vezetőjét, aki kiemelte, a Maty-éri pályát érintő beruházás egyik legfontosabb eleme, a partvédelem jól sikerült.

„Az ICF illetékesei örömmel látták, hogy a versenyzők mostantól az eddiginél is magasabb kiszolgálást kapnak Szegeden. Több a vizesblokk és nagyobb lesz a versenyzői terület, ráadásul a sportolók idén már két szeparált pihenőhelyet is használhatnak, ahol felfrissülhetnek, a versenyt pedig közben óriáskivetítőn követhetik.”

Az MKKSZ közleménye szerint a vb-n a média képviselői három légkondicionált helyiségben kapnak elhelyezést a főlelátó mögött, és elkészült az új médiastég is, amelyről minden eddiginél több fotós készíthet majd a mezőnyről felvételt szemből. A szervezőbizottság az ICF-szemlén bemutatta a televíziós közvetítésre vonatkozó terveket is: az Antenna Hungária csapata 23 kamerával, valamint úgynevezett gocammel, flycammel és autós fahrtkamerával követi majd a futamokat.

„A bejáráson szó volt arról is, hogy már 80 ország nevezett be a világbajnokságra, ez a következő hetekben a kilencvenet is elérheti – tette hozzá Schmidt Gábor, hangsúlyozva, hogy a nézők részéről is jelentős érdeklődés tapasztalható, az A lelátóra már minden jegy elkelt. – Örömteli, hogy nemcsak a hazai szurkolókat szólította meg az esemény, az eladott belépők 25 százalékát ugyanis külföldiek vették meg.”

A kajak-kenu vb rajtjáig hátralévő időt a névadó támogató NKM Nemzeti Közművek Zrt. szegedi székházának homlokzatán elhelyezett óra mutatja.

2020.02.21 19:50:28

Kajak-kenu CSINTA SAMU

A négyszeres olimpiai, 22-szeres világbajnok barát, Ivan Patzaichin szívszorító-felemelő visszaemlékezése.

2020.02.12 23:30:01

Kajak-kenu THURY GÁBOR

„Két héttel ezelőtt beszéltünk a kórházban, a beszélgetés végén már nagyon fáradt volt.”

2020.01.30 21:43:12

Kajak-kenu THURY GÁBOR

A súlyosan beteg kilencszeres világbajnok kenus nem adja fel a harcot.

2020.01.03 20:26:57

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

Boldog, hogy az anyaságot és a magas szintű sportolást össze tudta egyeztetni.