Pusztai Viola
Pusztai Viola
2019.08.23 18:07 Frissítve: 2019.08.23 21:25

Kajak-kenu vb: „Áprilisban nem gondoltam volna, hogy dobogóra állhatok”

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a magyar küldöttség az első döntős napot a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. A dobogósok mellett a K–1 500 méteren ötödik helyen végző, az eltiltása után újra világbajnokságon szereplő Dombvári Bence is értékelt az NSO Tv-nek. 

 

Medveczky Erika és Hagymási Réka magabiztosan nyert K–2 1000 méteren, a döntő után arról beszéltek, hogy egyáltalán nem nyomta őket az esélyesség terhe, a hazai közönség pedig csak feldobta őket. Szerettek volna örömet szerezni azoknak, akik a lelátón szurkoltak nekik.

 
A Hajdu Jonatán, Fekete Ádám alkotta kenupáros 500 méteren a második helyen ért célba. Fekete az NSO Tv-nek elmondta, április környékén még nem gondolta volna, hogy felléphet a dobogóra a szegedi vb-n, egy mentálisan nehéz év után.

A PÉNTEKI NAP GALÉRIÁJA ITT!

Hajdu elmondta, nem figyeltek arra, hogy a célba érkezéshez közel a spanyolok feljöttek rájuk, mert tudta, hogy a végét ők bírják jobban. 


Lucz Anna és Kiss Blanka
első felnőtt-világbajnokságán vett részt Szegeden, és a női K–2 200 méteres versenyben a harmadik helyen ért célba. A boldog bronzérmeseknek még az éremátadás után is fülig ért a szájuk, s amellett, hogy a döntős futamot is felidézték, elárulták, miben rejlik a párosuk ereje. Azt is megtudtuk tőlük, hogy a célba érkezés után Anna azonnal az eredményjelzőt nézte, Blanka pedig arra várt, hogy valaki kiabáljon, hogy megvan, megvan! És hogy kitől tudta meg? Az a videónkból kiderül.

Dombvári Bence az ötödik helyen végzett K–1 500 méteren, mint elmondta, az év elején simán elfogadta volna ezt az eredményt, de most már legalább egy harmadik helyet szeretett volna megcsípni. Emellett szóba kerültek az elmúlt hónapok, s az érintett azt is elmondta, hogy fizikailag vagy mentálisan volt-e nehezebb felkészülnie a vb-re.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Pircs Anikó, Lipiczky Ágnes, Koncz György (fotó), Tumbász Hédi (fotó), Pusztai Viola (videó) 

2019.08.28 20:47:09

Kajak-kenu vb N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Most, hogy Kopasz Bálint azt mondja, erre az utolsó kétszázra készítette föl elméjét, lelkét, szervezetét, s hogy semmit, de semmit sem hallott, hogy különleges érzés kerítette hatalmába, s csak a célt látta – nos, mintha szóról szóra Hesz Mihályt hallanám.

2019.08.26 09:57:38

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES, PIRCS ANIKÓ

„Még az interjúimat is elképzeltem, hogy mit mondok majd, ha megnyerem a versenyt.”

2019.08.25 23:49:19

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES

NS-VÉLEMÉNY. Nem volt fal, takargatnivaló, védekező, vagdalkozó vagy éppen sértődött manír sem.

2019.08.24 09:23:06

Kajak-kenu vb Pircs Anikó, Lipiczky Ágnes, Koncz György (fotó), Tumbász Hédi (fotó), Pusztai Viola (videó)

Lucz Dóra kevéssel maradt le az olimpiai kvótáról • Noé Zsombor és Bogár Gábor ötödik lett.

2019.08.23 21:09:33

Kajak-kenu vb BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Nem az a baj, hogy valaki megpróbálja legyőzni a saját határait, és arról tesz tanúbizonyságot, hogy számára a lehetetlen csak egy szó a szótárból. De ha az önmegvalósításhoz küldetéstudat is társul, akkor inkább küldjük vissza a rajthoz.