Kajak-kenu: Paksyt és Csipest sem engedi el a szövetség

Vágólapra másolva!
2012.10.24. 16:43
Címkék
Amint arról beszámoltunk, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) ma döntött Douchev-Janics Natasa ügyében, aki szerb színekben folytatná pályafutását, de két másik külföldre készülő versenyző ügyében is döntés született.

Paksy Tímea edzői állást kapott Linzben, és úgy érzi, hogy emellett a saját felkészülésére is volna lehetősége Ausztriában, míg mai hír, hogy Csipes Tamara Ausztráliába készül. A magyar szövetség azonban Douchev-Janics Natasához hasonlóan őket sem engedi el.míg mai hír, hogy Csipes Tamara Ausztráliába készül. A magyar szövetség azonban Douchev-Janics Natasához hasonlóan őket sem engedi el.

A mai elnökségi ülésen megerősítették azt a korábbi határozatot, miszerint 17 éve feletti, olimpiai számban Európa- vagy világbajnok, illetve olimpiai bajnok versenyző országváltásához nem járul hozzá az MKKSZ. Így csak abban az esetben válthat valaki országot, ha kivárja a kétéves türelmi időt, vagyis két évig nem versenyez, ezután ugyanis már nem akadályozhatja meg a honi szövetség, hogy más ország színeiben induljon. Benedek Dalma esete annyiban más, hogy ő szerb férje miatt folytatja szerb színekben, így az ő esetében nem akadályozhatta meg a váltást a szövetség.

Részleteket itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik