HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.02.02 10:19 Frissítve: 2015.03.09 02:08

Kajak-kenu: megműtötték Douchev-Janics Natasát

Gerincsérvvel megoperálták Douchev-Janics Natasát. A Graboplast-Győr háromszoros olimpiai bajnoka hosszú ideje bajlódott lumbágóval, a beavatkozás pedig mostanra elkerülhetetlenné vált. A műtét során stabilizálták a gerincoszlopot, a csavarok mellett egy titán implantátumot is beillesztettek. Az orvosok szerint jól sikerült az operáció, a gyógyulási idő azonban egyénfüggő, így egyelőre nem lehet tudni, hogy a 19-szeres világbajnok mikor sportolhat újra.

Douchev-Janics tavaly már sérülten versenyzett (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„2012-ben kezdődtek a problémák, majd tavaly nyáron még rosszabb lett a derekam, többször is voltam orvosnál. A világbajnokság alatt azt hittem, hogy ennél már nem fájhat jobban, de nem akartam cserbenhagyni a válogatottat. Utána tudtam meg, hogy Duisburgban már gerincsérvvel versenyeztem. Az őszi egy hónapos kihagyás alatt még nagyobb fájdalmaim voltak, majd az edzések újrakezdésével úgy tűnt, hogy javul a helyzet. A különféle kezelések mellett bíztam benne, hogy nem kell sokat kihagynom – egészen december közepéig, amikor egy nagyobb tüsszentésnél valami történhetett, mert utána a tatai erőfelmérő már pocsékul sikerült, az úszásnál pedig éreztem, hogy nem tudok úgy elrugaszkodni, ahogy korábban. A vizsgálatok után beszélgettem a műugró Barta Nórával, aki részletesen elmondta a tapasztalatait, és bátorított, hogy vállaljam a műtétet” – elevenítette fel Douchev-Janics Natasa, aki hangsúlyozta, hogy most már jobban érzi magát.

„Bízunk Natasa mielőbbi felépülésében, de nem vagyunk türelmetlenek. Nem siettetünk semmit, hiszen a riói olimpiáig két és fél év van még hátra. Minden támogatást megadunk Natasának a következő időszakban is” – mondta Kadler Gusztáv, a Graboplast-Győr szakosztályvezetője, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség általános alelnöke.

Douchev-Janics Natasa tavaly a világbajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet szerzett, a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezett Európa-bajnokságon pedig két arany- és két bronzérmet nyert.

2018.12.26 11:09:23

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES

„Az élsportolók a búra alól kilépve nem mindig lelik meg a helyüket.”

2018.12.23 13:33:59

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

Az ötszörös olimpiai bajnok sportoló 2018-ban pályafutása eddigi legeredményesebb világbajnokságát zárta.

2018.12.23 17:49:27

Kajak-kenu VINCZE SZABOLCS

A szülés után rögtön a csúcsra visszatérő kajakos többet elárult magáról, mint eddig bármikor.

2018.08.29 11:34:12

Kajak-kenu ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Néhány hónapja még nem gondolta volna, hogy két győzelmet arat a portugáliai vb-n.

2018.05.05 11:40:08

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

Az eddig öt olimpián három aranyat szerző 35 éves klasszis 2020-ban Tokióban is érmet szeretne nyerni.