nemzetisport.hu 2014.02.02 10:19 Frissítve: 2015.03.09 02:08

Kajak-kenu: megműtötték Douchev-Janics Natasát

Gerincsérvvel megoperálták Douchev-Janics Natasát. A Graboplast-Győr háromszoros olimpiai bajnoka hosszú ideje bajlódott lumbágóval, a beavatkozás pedig mostanra elkerülhetetlenné vált. A műtét során stabilizálták a gerincoszlopot, a csavarok mellett egy titán implantátumot is beillesztettek. Az orvosok szerint jól sikerült az operáció, a gyógyulási idő azonban egyénfüggő, így egyelőre nem lehet tudni, hogy a 19-szeres világbajnok mikor sportolhat újra.

Douchev-Janics tavaly már sérülten versenyzett (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„2012-ben kezdődtek a problémák, majd tavaly nyáron még rosszabb lett a derekam, többször is voltam orvosnál. A világbajnokság alatt azt hittem, hogy ennél már nem fájhat jobban, de nem akartam cserbenhagyni a válogatottat. Utána tudtam meg, hogy Duisburgban már gerincsérvvel versenyeztem. Az őszi egy hónapos kihagyás alatt még nagyobb fájdalmaim voltak, majd az edzések újrakezdésével úgy tűnt, hogy javul a helyzet. A különféle kezelések mellett bíztam benne, hogy nem kell sokat kihagynom – egészen december közepéig, amikor egy nagyobb tüsszentésnél valami történhetett, mert utána a tatai erőfelmérő már pocsékul sikerült, az úszásnál pedig éreztem, hogy nem tudok úgy elrugaszkodni, ahogy korábban. A vizsgálatok után beszélgettem a műugró Barta Nórával, aki részletesen elmondta a tapasztalatait, és bátorított, hogy vállaljam a műtétet” – elevenítette fel Douchev-Janics Natasa, aki hangsúlyozta, hogy most már jobban érzi magát.

„Bízunk Natasa mielőbbi felépülésében, de nem vagyunk türelmetlenek. Nem siettetünk semmit, hiszen a riói olimpiáig két és fél év van még hátra. Minden támogatást megadunk Natasának a következő időszakban is” – mondta Kadler Gusztáv, a Graboplast-Győr szakosztályvezetője, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség általános alelnöke.

Douchev-Janics Natasa tavaly a világbajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet szerzett, a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezett Európa-bajnokságon pedig két arany- és két bronzérmet nyert.

2020.01.03 20:26:57

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

Boldog, hogy az anyaságot és a magas szintű sportolást össze tudta egyeztetni.

2019.12.08 00:53:47

Kajak-kenu MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ritka ugyanis, hogy valaki akkor ismerje fel, hogy abba kell hagynia, amikor kell. A többség addig húzza a sportágban, ameddig csak tudja, engedik neki, ő pedig nem vallja be magának, hogy túljutott a csúcson.

2019.11.19 18:03:08

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES, TUMBÁSZ HÉDI

Pinnyéden jártunk minden idők legeredményesebb maratoni kajakosánál.

2019.11.11 18:35:28

Kajak-kenu THURY GÁBOR

Mexikóváros olimpiai bajnoka amondó, nem volt különösebb titka a sikereinek: csak sosem esett pánikba.

2019.11.05 23:34:38

Kajak-kenu CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Emberi és sportolói sorsokat egyaránt tört derékba, formált vagy teljesített ki az elmúlt száz esztendő. Árulókkal is, de jóval több áldozattal.