MTI 2014.08.04 18:15 Frissítve: 2015.03.02 02:30

Kajak-kenu: lemondott főtitkári tisztségéről Ábrahám Attila

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) hétfői elnökségi ülésén lemondott főtitkári tisztségéről Ábrahám Attila. Döntését az elnökség tudomásul vette – tájékoztatta a szövetség az MTI-t.

 

Ábrahám Attila a szövetség elnökségének meghatározó részével kialakult és az utóbbi időszakban erősödő véleménykülönbségre hivatkozva mondott le.

„Sportszakmai és vezetéselméleti kérdésekben alakult ki nézetkülönbség a szövetség elnöksége és köztem, valamint azért, mert eltérően ítéljük meg a sportág belső és külső kapcsolatrendszereit is” – idézte az MKKSZ hírlevele Ábrahám Attilát.

A tájékoztató kitér arra, hogy főtitkári tevékenységével Ábrahám Attila jelentősen hozzájárult a magyar kajak-kenu sport sikereihez, ezért a szövetség elnöksége felhatalmazta Baráth Etele elnököt és Kadler Gusztáv általános alelnököt, „dolgozzák ki annak részleteit, hogy az MKKSZ és a lemondott főtitkár között fennálló munkaviszony 2014. augusztus 31. napjával közös megegyezéssel szűnjön meg”.

„Attila főtitkárként az elmúlt két és fél évben sokat tett azért, hogy a sportág ilyen sikeres legyen – mondta Baráth Etele, a szövetség elnöke. – Miután a véleménykülönbségek ellenére a személyes jó viszony közte és az MKKSZ elnöksége között továbbra is adott, ezért biztos vagyok benne, hogy a jövőben fogunk még vele együttműködni a sportág eredményessége érdekében.”

Az elnökség úgy határozott, hogy nem ír ki pályázatot a megüresedett poszt betöltésére, hanem felkérte Baráth Etelét és Kadler Gusztávot, hogy folytassanak egyeztetést a főtitkári poszt betöltéséről Schmidt Gáborral, az MKKSZ szakmai alelnökével, aki korábban tíz évig látta el ezt a feladatot.

Schmidt Gábor 2012 tavasza óta a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettese, a jelenlegi munkahelyével történő egyeztetés után szeptembertől lehet újra a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára.

2019.08.28 20:47:09

Kajak-kenu vb N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Most, hogy Kopasz Bálint azt mondja, erre az utolsó kétszázra készítette föl elméjét, lelkét, szervezetét, s hogy semmit, de semmit sem hallott, hogy különleges érzés kerítette hatalmába, s csak a célt látta – nos, mintha szóról szóra Hesz Mihályt hallanám.

2019.08.26 09:57:38

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES, PIRCS ANIKÓ

„Még az interjúimat is elképzeltem, hogy mit mondok majd, ha megnyerem a versenyt.”

2019.08.25 23:49:19

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES

NS-VÉLEMÉNY. Nem volt fal, takargatnivaló, védekező, vagdalkozó vagy éppen sértődött manír sem.

2019.08.24 09:23:06

Kajak-kenu vb Pircs Anikó, Lipiczky Ágnes, Koncz György (fotó), Tumbász Hédi (fotó), Pusztai Viola (videó)

Lucz Dóra kevéssel maradt le az olimpiai kvótáról • Noé Zsombor és Bogár Gábor ötödik lett.

2019.08.23 21:09:33

Kajak-kenu vb BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Nem az a baj, hogy valaki megpróbálja legyőzni a saját határait, és arról tesz tanúbizonyságot, hogy számára a lehetetlen csak egy szó a szótárból. De ha az önmegvalósításhoz küldetéstudat is társul, akkor inkább küldjük vissza a rajthoz.