Nemzetisport.hu 2010.05.28 18:58 Frissítve: 2012.06.24 03:11

Kajak-kenu: Kozák Danutának különösen a négyes esett jól

A világbajnoki címvédő 500 méteres NK-4-es, valamint az NK-2-es oszlopos tagja, Kozák Danuta két apróbb zavaró tényező miatt is picit aggódva várta a pénteki előfutamokat a szegedi kajak-kenu MOL világkupán. Ezek azonban fölöslegesnek bizonyultak, lévén mindkét számban az előfutamot nyerve a középfutamot kihagyva sikerült azonnal a döntőbe jutnia. A pénteki napról a kajak.hu-n vezetett blogjában számolt be fiatal kiválóságunk.

Kozák Danuta mindkét számában remekelt (Fotó: Tumbász Hédi)
Kozák Danuta mindkét számában remekelt (Fotó: Tumbász Hédi)

„A négyes miatt picit aggódtunk, mert csütörtökön még egy spontán ezer méteres pályabejárást tartottunk a lányokkal és nem volt meg a hajó egyensúlya. Billegett alattunk a hajó, így a beállításokkal is foglalkoznunk kellett, de végül megoldottuk a feladatot.  A versenyen aztán már kifejezetten jólesett a négyesünk. Amit elterveztünk, azt az elejétől a végéig meg tudtuk valósítani, úgy mentünk, ahogyan szerettünk volna."

 ÁRVEREZÉSRE KERÜL KOLONICS GYÖRGY KENUJA
Elárverezik Kolonics György kenuját. A pekingi olimpiára készülve edzés közben elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kiválóságunk utolsó edzéshajóját a portugál Nelo hajógyár külön a csepeli klasszisnak tervezte. Az árverezésre az elkövetkezendő napokban a Vaterán, a szegedi világkupával párhuzamosan kerül majd sor. Az eladásból, valamint támogatói jegyekből befolyt összeget a Kolonics György Alapítvány kapja meg, amelyet hajóvásárlásra fordíthat

„A párost is nagyon szerettük volna megnyerni  és rögtön a döntőbe jutni, mert amit meg lehet oldani egyből, azt nem muszáj kettőből. Itt páros társam, Szabó Gabi sérülése miatt aggódtunk egy keveset, de fölöslegesen. Nagyon összekaptuk magunkat. Ami érdekes volt a futamban, hogy nem láttuk a velünk meccselő portugál hajót. Éreztem, hogy valahol ott jönnek velünk, de azt nem láttam, hogy milyen nagy, pontosabb kicsi már köztünk a különbség. A célba érve néztem oldalra, gondoltam is magamban: hűha, az nem sokon múlt."

„Bár az ötszáz méter lekerült az olimpiai programból, a mezőny ugyanolyan erős volt, mint korábban, erre nem igazán lehetett számítani – mondta Storcz Botond a válogatott kapitánya a pénteki napot lezáró sajtótájékoztatón. – Kiemelhetem a Tóth, Szabó, Dudás, Noé összeállítású fiatal kajaknégyesünket is, akik még csak most mutatkoztak be a felnőttek között igazán, de nehéz most név szerint dicsérni bárkit, mert mindenki hozta azt, amit el lehetett tőle várni. A pénteki előfutamos szereplést a helyén kezeljük, ne értékeljük túl. A tavalyi huszonegy éremről tudtuk, hogy irreálisan sok, de a mostani verseny előtt részemről elvárt tíz érmet még mindig vállalhatónak érzem."

 „Furcsa volt az 1000-es párosunk, mert azt hittük, hogy egyszerűbb lesz, de sajnos bárhogy készültünk rá, nem sikerült elsőből bejutnunk a döntőbe – mondta Szalai Tamás a Nemzeti Sportnak a K-2-es 1000-es versenyszámot követően. – Látszik, hogy csak két hete eveztünk együtt, de a középfutam már jól sikerült, így összességében elégedettek lehettünk."

 „Még Vichyben, a franciaországi világkupán fáztam meg, azóta sem sikerült rendbe jönnöm, így nem vagyok szászázalékos állapotban – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a C-2-es egységek versengésében érintett Varga Dávid. – Az 500-es előfutamok rajtjánál kicsit beragadtunk, de az utazó már jól sikerült, remélem, a fináléban még jobbak is leszünk. Ott a Sáfrán testvérek lesznek a fő ellenfeleink."

„Már az előfutamot meg akartuk nyerni, mert sok dolgunk volt ma, nem akartunk középfutamozni, spórolni szerettünk volna az erőnkkel – mondta az 500 és az 1000 C-2-es számban is érintett Sáfrán Mátyás. – A futam aztán úgy alakult, hogy a finisben már vissza is tudtunk venni a tempóból, olyan kilencven százalékos pályát mentünk. Az olimpiai bajnok párost azonban így is sikerült leelőznünk ezren, nagyon remélem, hogy a döntőben is jók leszünk."

2020.06.18 22:15:25

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

„Összességében nagyon göröngyös utat jártam be, de a meghatározó szakasz sima volt.”

2020.03.02 22:47:40

Kajak-kenu N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Wichmann Tamás ma indul utolsó útjára, át a Léthe vízén, szálfaegyenesen evezve, kimért, egyedi csapásokkal távolodva tőlünk, biztosan. Az ő lapátja sosem törhet el!

2020.02.21 19:50:28

Kajak-kenu CSINTA SAMU

A négyszeres olimpiai, 22-szeres világbajnok barát, Ivan Patzaichin szívszorító-felemelő visszaemlékezése.

2020.02.12 23:30:01

Kajak-kenu THURY GÁBOR

„Két héttel ezelőtt beszéltünk a kórházban, a beszélgetés végén már nagyon fáradt volt.”