Kajak-kenu: Kiszli duplázott az ifiknél, két felnőtt érem a maratoni Eb-n

Vágólapra másolva!
2011.07.23. 22:17
Címkék
Egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet nyert a magyar válogatott a kajak-kenu maratoni Európa-bajnokságon szombaton. Az ifjúsági lányok között Kiszli Vanda duplázott.

Az ifi párosokkal és a felnőtt egyesekkel folytatódott a maratoni Európa-bajnokság a kelet-franciaországi Saint-Jean-de-Losne-ban. A pénteki három után szombaton öt érmet szerzett a magyar válogatott. Ismét a női kajakosok vitték a prímet, de jutott érem a férfi kajakosoknak is, méghozzá nagy bravúrral.

„Az ifi lányok tulajdonképpen izgalommentesen arattak kettős győzelmet. Már az első futásnál otthagyta az ellenfeleket mindkét páros, majd Vanda és Réka a harmadiknál lerázta a Miskó, Czéllai-Vörös duót. Kiszli Vanda ezzel duplázott, Zsófi pedig a szombati bronz mellé nyert egy ezüstöt” – számolt be a részletekről Metzker András csapatvezető.

„A fiú kajakosoknál Havas Balázs Gábor ugyanúgy, ahogy pénteken, ismét ezüstérmes lett. Durkó Gáborral végig harcban voltak az aranyért, az utolsó futásnál el is léptek a többiektől, de a legvégén a norvégok lehajrázták őket. A Székely, Urbán kettősnek sajnos technikai gondjai akadtak, pedig ők is az élmezőnyben mentek sokáig.”

„A felnőtt kajakosok két bronzérmet nyertek. Ki kell emelni Noé Milán eredményét, hiszen nagyon kemény verseny végén állhatott dobogóra. Nyolcan-kilencen mentek az élbolyban, aztán egy portugál és egy spanyol meglépett, a többiek viszont az utolsó méterekig küzdöttek egymással. Milán az utolsó futásnál még az ötödik helyen szállt vízre, aztán az utolsó száz méteren szenzációs hajrával meglepte a többieket. Salga István sajnos borult a második kiszállásnál, de még így is visszaküzdötte magát a nyolcadik helyre.”

„A nőknél is csak másodpercek döntöttek az érmekről. Bedőcs Krisztina a végén a harmadik-negyedik helyen haladt, aztán egy német versenyzőt lehajrázva szerezte meg a bronzérmet, Kollár Judit pedig az ötödik lett.”

„A kenusok érem nélkül maradtak szombaton is, ráadásul az ifiknek szerencséjük sem volt, hiszen belekeveredtek a rajt utáni ütközésbe. Horváthék fel is borultak, majd visszaszálltak, de egy szabálytalanság miatt végül kizárták őket.”

KAJAK-KENU, MARATONI EB
(A magyarok szombati eredményei az Európa-bajnokság hivatalos honlapja alapján)
K–2 férfi ifjúsági (5 kör, 21.5 km)
2. Durkó Gábor, Havas Balázs Gábor
11. Székely Máté, Urbán Bence
K–2 női ifjúsági (4 kör, 17.2 km)
1. Kiszli Vanda, Fenyvesi Réka
2. Miskó Noémi, Czéllai-Vörös Zsófia
C-2 férfi ifjúsági (4 kör, 17.2 km)
4. Bozsó Bence, Virág Zoltán
Horváth Máté Sebestyén, Gintl Gellért – kizárták
K–1 női felnőtt (6 kör, 25.8 km)
3. Bedőcs Krisztina
5. Kollár Judit
C–1 férfi felnőtt (6 kör, 25.8 km)
10. Ballér Tamás
12. Fodor Roland
K–1 férfi felnőtt (7 kör, 30.1 km)
3. Noé Milán
8. Salga István

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik